Наистина голяма вкусотия се получи, та ще се наложи да повтарям и потретвам:) Пригответе си голям дълбок тиган или съд, защото ако направите мъничко, ще съжалявате.
Продукти:
400 гр. свинско месо за готвене
400 гр. пилешка пържола или тип"Пеперуда"
300гр. гъби
4 глави лук
2 моркова
1жълта и 1 оранжева чушка
1кг. картофи
2с.л. масло
1скилидка чесън
олио,со,черен пипер
Приготвяне:
Нарежете на еднакви късчета двете меса. Запържете в малко олио свинското до златисто и добавете пилешкото за 5-6 минути. То се готви много бързо. Нарежете на едро лука и го сипете при месото. Оставете го леко да се задуши. Нарязаните на едро гъби добавяме накрая и оставяме да омекнат. Овкусяваме ястието със сол и пипер.
Сваряваме картофите, добавяме масло и сол, намачкваме ги на пюре. Оставяме да изстине. Морковите правим на ленти с белачката, за да са почти прозрачни и се сготвят по-бързо, не бива да остават твърди.
Чушките режем на тънки ленти. В малко олио задушаваме на слаб огън първо чушките, докато омекнат.
Към тях за кратко слагаме морковите и накрая ситно нарязания чесън. Посоляваме зеленчуците. Сервираме месото върху канапе от пюрето и зеленчуците. Трябва да се опита, трудно е да се опише:)
Чушките режем на тънки ленти. В малко олио задушаваме на слаб огън първо чушките, докато омекнат.
Към тях за кратко слагаме морковите и накрая ситно нарязания чесън. Посоляваме зеленчуците. Сервираме месото върху канапе от пюрето и зеленчуците. Трябва да се опита, трудно е да се опише:)
Да ви е сладко!
Изглежда апетитно красиво и колоритно,
ОтговорИзтриваненаистина звучи много вкусно и ароматно - ще се хареса и у дома.
Благодаря, Траянче, поздрави и вдъхновени есенни дни!
Много вкусно изглежда. А канапето е идея-находка. Мерси за споделянето Траянче :)
ОтговорИзтриванеТраянче,
ОтговорИзтриванемного лесно и бързо същевременно и красиво ястие за гости.Чудесно е, канапето също е впечатляващо.
Поздрави !
Вкусотия, много интересна основа. Поздрави, Траянче!
ОтговорИзтриване