Продукти:
500 гр. шарено свинско месо
сол, черен пипер, мащерка, лют пипер
2 с.л. соев сос
4 с.л. олио
200 гр. гъби
2 големи глави лук
1/2 ч.ч. вино
200 гр. кашкавал
2 с.л. брашно
1 ч.ч. бульон или гореща вода
Приготвяне:
Нарежете месото на хапки и мариновайте с подправките и соевия сос. Оставете ги за няколко часа в хладилника. Ако нямате толкова време, пропуснете:) Оваляйте хапките в брашно. Загрейте в тиган олиото и запържете за около 5 минути нарязаните на едро гъби. Извадете ги в малка тавичка или съд. В същата мазнина добавете месото и запържете до златисто. Сложете лука, разбъркайте. Изсипете всичко при гъбите, добавете виното и бульона. Сложете съда във фурната на 200 градуса до кипване. После намалете на 170 градуса и оставете за още 30 минути. Ако бульонът не е изврял напълно, сгъстете с 1 с.л брашно и накрая поръсете с настърган кашкавал.
Да ви е сладко!
Вкусно и бързо :)
ОтговорИзтриванеБързо и вкусно...,а и с любимото шарено-свинско!Поздрави,Траянче :) !
ОтговорИзтриванеМнооого апетитно ястие,много!Скоро не съм правила,хубаво ми напомни,подстрекателке! :)
ОтговорИзтриванеОт бързата и вкусна кухня това предложение е просто трепач! И аз като Росито, мерси че го припомни:)Траянче! Поздрави!
ОтговорИзтриванеТова ще се хареса и у дома -
ОтговорИзтриванестрахотно предложение, Траянче, поздрави и благодаря!