понеделник, 3 октомври 2016 г.

Свински хапки с гъби, лук и кашкавал



Продукти:

500 гр. шарено свинско месо
 сол, черен пипер, мащерка, лют пипер
2 с.л. соев сос
4 с.л. олио
200 гр. гъби
2 големи глави лук
1/2 ч.ч. вино
200 гр. кашкавал
2 с.л. брашно
1 ч.ч. бульон или гореща вода

Приготвяне:

Нарежете месото на хапки и мариновайте с подправките и соевия сос. Оставете ги за няколко часа в хладилника. Ако нямате толкова време, пропуснете:) Оваляйте хапките в брашно. Загрейте в тиган олиото и запържете за около 5 минути нарязаните на едро гъби. Извадете ги в малка тавичка или съд. В същата мазнина добавете месото и запържете до златисто. Сложете лука, разбъркайте. Изсипете всичко при гъбите, добавете виното и бульона. Сложете съда във фурната на 200 градуса до кипване. После намалете на 170 градуса и оставете за още 30 минути. Ако бульонът не е изврял напълно, сгъстете с 1 с.л брашно и накрая поръсете с настърган кашкавал.
Да ви е сладко!

5 коментара:

  1. Бързо и вкусно...,а и с любимото шарено-свинско!Поздрави,Траянче :) !

    ОтговорИзтриване
  2. Мнооого апетитно ястие,много!Скоро не съм правила,хубаво ми напомни,подстрекателке! :)

    ОтговорИзтриване
  3. От бързата и вкусна кухня това предложение е просто трепач! И аз като Росито, мерси че го припомни:)Траянче! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Това ще се хареса и у дома -
    страхотно предложение, Траянче, поздрави и благодаря!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)