понеделник, 26 септември 2016 г.

Вкусотия с два вида месо и зеленчуци



Наистина голяма вкусотия се получи, та ще се наложи да повтарям и потретвам:) Пригответе си голям дълбок тиган или съд, защото ако направите мъничко, ще съжалявате.

Продукти:

400 гр. свинско месо за готвене
400 гр. пилешка пържола или тип"Пеперуда"
300гр. гъби
4 глави лук
2 моркова
1жълта и 1 оранжева чушка
1кг. картофи
2с.л. масло
1скилидка чесън
олио,со,черен пипер


Приготвяне:

Нарежете на еднакви късчета двете меса. Запържете в малко олио свинското до златисто и добавете пилешкото за 5-6 минути. То се готви много бързо. Нарежете на едро лука и го сипете при месото. Оставете го леко да се задуши. Нарязаните на едро гъби добавяме накрая и оставяме да омекнат. Овкусяваме ястието със сол и пипер.
Сваряваме картофите, добавяме масло и сол, намачкваме ги на пюре. Оставяме да изстине. Морковите правим на ленти с белачката, за да са почти прозрачни и се сготвят по-бързо, не бива да остават твърди.

Чушките режем на тънки ленти. В малко олио задушаваме на слаб огън първо чушките, докато омекнат.

Към тях за кратко слагаме морковите и накрая ситно нарязания чесън. Посоляваме зеленчуците. Сервираме месото върху канапе от пюрето и зеленчуците. Трябва да се опита, трудно е да се опише:)
Да ви е сладко!

4 коментара:

  1. Изглежда апетитно красиво и колоритно,
    наистина звучи много вкусно и ароматно - ще се хареса и у дома.
    Благодаря, Траянче, поздрави и вдъхновени есенни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Много вкусно изглежда. А канапето е идея-находка. Мерси за споделянето Траянче :)

    ОтговорИзтриване
  3. Траянче,
    много лесно и бързо същевременно и красиво ястие за гости.Чудесно е, канапето също е впечатляващо.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  4. Вкусотия, много интересна основа. Поздрави, Траянче!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)