понеделник, 14 декември 2015 г.

Фахитас

Като ме е понесла една мексиканска вълна, че край нямаше:) Нали си имаме мексиканска подправка, кой е като нас:)
Тези почти дюнери с леко пикантен вкус просто обраха овациите у дома.

Продукти:
За плънката:
300 гр. пилешко месо
100 гр. гъби
5-6 червени и зелени чушки
2 малки  глави лук
1 консерва червен сварен боб
риган, кимион, кориандър, соев сос,черен пипер, чили или лют червен пипер

За питките:
За 6 броя:
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч вода
1 с.л. олио
щипка сол
Омесете меко, нелепнещо тесто и разделете на 6 топки. Разточете на равни кръгове и изпечете до златисто в незалепващ тиган за съвсем кратко време, иначе ще се начупят при изстиване. Намазвайте всяка питка с масло и слагайте в съд с капак , за да стоят мекички.

Приготвяне:
Нарежете месото на парчета и запържете в малко мазнина. Добавете нарязания лук, чушките и гъбите. Оставете да къкрят на тих огън, докато останат на мазнина. Накрая добавете боба и овкусете всичко с подправките. Ако нямате боб, просто го пропуснете:)
Сложете във всяка питка от плънката и нападайте:)
Да ви е сладко!

7 коментара:

  1. еми има защо да го играеш мексиканка:)
    получава ти се идеално:)

    ОтговорИзтриване
  2. И аз харесвам тази посока на рецептите ти, Траячне -
    страхотно предложение, много апетитно изглежда...
    Благодаря за чудесната идея, поздрави и още празнично вдъхновение!

    ОтговорИзтриване
  3. Или ти е студено и искаш нещо от горещото Мексико! :)
    Напълно заслужено са обрали овациите!

    ОтговорИзтриване
  4. Ох, Амига, какви вкусотии си приготвила пак:)! Не слизай от вълната, да се наслаждаваме и ние! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. ооо,голяма вкусотия,Траянка,че и питките сама замесила,бравос,страхотно!Щастливи празнични дни!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)