понеделник, 21 декември 2015 г.

Кашкавал и сирене пане с пшеничен грис и семена


Много обичаме паниран кашкавал, а мъжката част и панирани сиренца. Сигурно няма някой, който да не знае как се панират. Обикновено използвам бяло и царевично брашно, но този път се оказа, че царевичното брашно е свършило. Тогава реших да използвам пшеничен грис, пък каквото стане. Получи се чудесна и хрупкава коричка, която вкъщи всички одобриха. Май вече така ще се панира:)

Продукти:

300 гр. кашкавал
300 гр. сирене
1 пакетче пшеничен грис
2-3 с.л. бяло брашно
3 с.л. смес от семена/ продават се в пакетче като микс от семена/
4-5 яйца
олио за пържене
1 ч.ч. вода + няколко ледчета




Нарязваме кашкавала и сиренето на парчета с големина по желание и дебелина поне един пръст. Слагаме ги за около час във фризера, а може и още от вечерта. Сипваме олио в тиган и оставяме да загрее добре. В това време разбиваме яйцата в купичка, слагаме брашното в друга, семената и пшеничния грис в трета. В последната купичка поставяме водата и леда. Щом олиото е загряло потапяме всяко замразено парче в следната последователност - вода, брашно, яйца, грис. Пържим до златисто. Тъй като кашкавалът и сиренето са вече замразени, няма опасност да се разтекат и пръскат.




Да ви е сладко!

3 коментара:

  1. Искам да бодна и аз,страхотна хрумка ти е дошла на помощ,Траянка,чудни хапки!

    ОтговорИзтриване
  2. Ех,че вкусни :-)Поздрави и хубави празници Траянче !

    ОтговорИзтриване
  3. Честита Коледа!
    Здраве и благоденствие в дома ви!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)