Най - бързата и лесна закуска. У дома, разбира се, не се яде в постен вариант. Рецептата взех от Роси "Кулинарен еликсир" - благодаря ти, мила, чудесна е! Към моите добавям някакъв колбас и кашкавал. Така стават малко по - рошави, а не съвсем кръгли:)
Продукти:
1 яйце
1ч.ч. кисело мляко
1ч.ч. натрошено сирене
2 с.л. олио
1ч.л. сода за хляб или 1 бакпулвер
2ч.ч. брашно
Приготвяне:
Смесваме содата с киселото мляко, да шупне. С лъжица разбиваме яйцето, добавяме млякото, сиренето, олиото и брашното. Тестото е доста гъсто и лепкаво. С лъжица изсипваме купчинки върху хартия за печене и печем в загрята фурна на 180 градуса. Не слагайте сместа прекалено близо, за да не се разлее и да получите голяма питка на цветя:) Поръсете със сусам или кашкавал.
Да ви е сладко!
Продукти:
1 яйце
1ч.ч. кисело мляко
1ч.ч. натрошено сирене
2 с.л. олио
1ч.л. сода за хляб или 1 бакпулвер
2ч.ч. брашно
Приготвяне:
Смесваме содата с киселото мляко, да шупне. С лъжица разбиваме яйцето, добавяме млякото, сиренето, олиото и брашното. Тестото е доста гъсто и лепкаво. С лъжица изсипваме купчинки върху хартия за печене и печем в загрята фурна на 180 градуса. Не слагайте сместа прекалено близо, за да не се разлее и да получите голяма питка на цветя:) Поръсете със сусам или кашкавал.
Да ви е сладко!
Да ви е здрава и вкусна седмицата, Траянче!
ОтговорИзтриванеВсе им се каня като ги зърна някъде и после забравям, а изглеждат толкова вкусно :)!
ОтговорИзтриванеМоже и да са рошави, ама са чудни, Траянче. Поздрави! :)
ОтговорИзтриванеНие си ги знаем като "рошли".
ИзтриванеБаба правеше такива, но им казваше Софиянки :) :) Така вкусни изглеждат твоите, Траянче!
ОтговорИзтриванеКой ги гледа рошави ли, или не са.
ОтговорИзтриванеЩе има ли утре за закуска?
И на нас ни е любима тази закуска :) Хубав ден!
ОтговорИзтриванеСтрахотни са твоите Траянче ! У нас много ги обичаме, но не знаех че се наричат така :))
ОтговорИзтриванеА децата децата са им дали име точно рошави питки, както казваш и ти :)
Много слънчево зареждане на седмицата, Траянче,
ОтговорИзтриванеизглеждат страхотно в твоя вариант - златисти, закачливо рошави и много апетитни.
Благодаря за чудесната идея, поздрави и хубав ден!
Време е да ги приготвя и аз, откога се каня.....
ОтговорИзтриванеЧудни са,Траянче!
Любимите содени питчици от детството! :)
ОтговорИзтриванеЧудни са, Траянче.И у нас са любима закуска,много са вкусни и ароматни!Хубав ден ти желая!
ОтговорИзтриванеТраянче,и у нас не са много сресани понякога,така че веднага ти грабвам няколко!
ОтговорИзтриванеТази рецепта тотално съм я делегирала на младша,тя им знае реда.
Благодаря ти,че отново намери идея в моето местенце,много се зарадвах!
Прегръдка!
Много апетитни са станали! И у нас си ги хапваме редовно, с мръвчица, въпреки, че при мен първия път се получи точно питка на цветя (-: то от много акъл - кой да го съобрази (-:
ОтговорИзтриванеИ аз откога им се каня:) Траянче, чудни са и при теб, много рошави и готини! Поздрави!
ОтговорИзтриванеИ аз откога им се каня! Траянче, чудни са при теб - рошави и много вкусни! Поздрави!
ОтговорИзтриванеИ аз откога им се каня! Траянче, чудни са при теб - рошави и много вкусни! Поздрави!
ОтговорИзтриванеОх, тези рошли са толкова вкусни!
ОтговорИзтриванеИ бързи, и лесни....
Поздрави, Траянче!
Каква е големината на чашата за измерване на продуктите??
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Чаена чаша около 200 мл. Важно е всички продукти да измервате с еднакви по вместимост чаши, милилитрите не са от такова значение:)
Изтриване