понеделник, 25 ноември 2013 г.

Добруджанки

Най - бързата и лесна закуска. У дома, разбира се, не се яде в постен вариант. Рецептата взех от Роси "Кулинарен еликсир" - благодаря ти, мила, чудесна е! Към моите добавям някакъв колбас и кашкавал. Така стават малко по - рошави, а не съвсем кръгли:)


Продукти:

1 яйце
1ч.ч. кисело мляко
1ч.ч. натрошено сирене
2 с.л. олио
1ч.л. сода за хляб или 1 бакпулвер
2ч.ч. брашно

Приготвяне:

Смесваме содата с киселото мляко, да шупне. С лъжица разбиваме яйцето, добавяме млякото, сиренето, олиото и брашното. Тестото е доста гъсто и лепкаво. С лъжица изсипваме купчинки върху хартия за печене и печем в загрята фурна на 180 градуса. Не слагайте сместа прекалено близо, за да не се разлее и да получите голяма питка на цветя:) Поръсете със сусам или кашкавал.

Да ви е сладко!

19 коментара:

  1. Да ви е здрава и вкусна седмицата, Траянче!

    ОтговорИзтриване
  2. Все им се каня като ги зърна някъде и после забравям, а изглеждат толкова вкусно :)!

    ОтговорИзтриване
  3. Може и да са рошави, ама са чудни, Траянче. Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Баба правеше такива, но им казваше Софиянки :) :) Така вкусни изглеждат твоите, Траянче!

    ОтговорИзтриване
  5. Кой ги гледа рошави ли, или не са.
    Ще има ли утре за закуска?

    ОтговорИзтриване
  6. И на нас ни е любима тази закуска :) Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотни са твоите Траянче ! У нас много ги обичаме, но не знаех че се наричат така :))
    А децата децата са им дали име точно рошави питки, както казваш и ти :)

    ОтговорИзтриване
  8. Много слънчево зареждане на седмицата, Траянче,
    изглеждат страхотно в твоя вариант - златисти, закачливо рошави и много апетитни.
    Благодаря за чудесната идея, поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  9. Време е да ги приготвя и аз, откога се каня.....
    Чудни са,Траянче!

    ОтговорИзтриване
  10. Любимите содени питчици от детството! :)

    ОтговорИзтриване
  11. Чудни са, Траянче.И у нас са любима закуска,много са вкусни и ароматни!Хубав ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  12. Траянче,и у нас не са много сресани понякога,така че веднага ти грабвам няколко!
    Тази рецепта тотално съм я делегирала на младша,тя им знае реда.
    Благодаря ти,че отново намери идея в моето местенце,много се зарадвах!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  13. Много апетитни са станали! И у нас си ги хапваме редовно, с мръвчица, въпреки, че при мен първия път се получи точно питка на цветя (-: то от много акъл - кой да го съобрази (-:

    ОтговорИзтриване
  14. И аз откога им се каня:) Траянче, чудни са и при теб, много рошави и готини! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  15. И аз откога им се каня! Траянче, чудни са при теб - рошави и много вкусни! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  16. И аз откога им се каня! Траянче, чудни са при теб - рошави и много вкусни! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  17. Ох, тези рошли са толкова вкусни!
    И бързи, и лесни....
    Поздрави, Траянче!

    ОтговорИзтриване
  18. Каква е големината на чашата за измерване на продуктите??

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Чаена чаша около 200 мл. Важно е всички продукти да измервате с еднакви по вместимост чаши, милилитрите не са от такова значение:)

      Изтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)