Сега всеки ще си каже, че знае как се прави кьопоолу. Сигурно е така, но това не е типичната рецепта от домати, чушки и патладжан. У дома такава просто не върви. Рецептата зная от майка ми, а приятелите ми знаят, че съм от Добруджа и в Заарата съм присадена:), така че ще ви предложа едно невероятно кьопоолу по добруджански. Консумираме го през цялата зима, а сега през лятото добре охладено, направо с лъжицата или върху филийка.
Продукти:
4 изпечени и отцедени патладжана
2-3 скилидки счукан чесън
1к. трапезна майонеза
сол на вкус
1 шепа счукани орехи
Приготовление:
Патладжаните се смилат в блендер или с пасатор. Прибавят се майонезата, орехите, чесъна и солта. Разбърква се добре и оставя поне за час в хладилника. Питието е по избор и вкус. Да ви е сладко!
Траяна,
ОтговорИзтриванеМного хубав добруджански вариант на кьопоолу и на мен ми допада -
чудесна комбинация на патладжан с орехи.
Благодаря за тази рецепта,
поздрави и хубава лятна вечер, Диана
Благодаря ти Диани!
ОтговорИзтриванеПрохладна вечер и на теб!
Траяна, обожавам патладжан с майонеза. В комбинация с домат е направо разкош :)) Аз съм от Старозагорския край (почти, само на 30 км разстояние), но в нас пък кьопоолу се приготвя само от чушки и патладжан :)) Поздрави и хубава вечер!
ОтговорИзтриванеТраянче,чудесно си го приготвила,че и как накиприла с тези розички,браво,мила,много ми хареса!
ОтговорИзтриванеСпокойна и прохладна нощ!
Таня, всеки с вкуса си, така че хапваме това, което най-много върви в кухнята на всеки дом. Радвам се, че сме почти съседи:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Еликсирче, дано и при теб се поразхлади!
Много вкусно звучи, Траяна!!! И с майонеза и орехчета - супер :)!
ОтговорИзтриванеНаистина е вкусно ,Мина. Струва си да се опита!:)
ОтговорИзтриванеОбичам го и тази година съм решила да го приготвя и съхраня вкуса му за зимата. Страхотна рецепта, Траяна! Поздрави
ОтговорИзтриване