петък, 22 юли 2011 г.

Брауни с черен шоколад и орехи

Докато се обърнеш и си мислиш, че вчера вечер си прочел всички нови публикации в любимите ти блогове, изведнъж в 10 сутринта на другия ден се оказва, че хората не спят , а неуморно публикуват все готини идеи и рецепти:) Направо се хванах за главата - кое по- напред да чета и кое да правя? А мислех, че снощи съм изчела всичко. Децата мрънкат за разходка, слънцето заплашва да ни разтопи към обед, а аз още си чета на монитора :)
Отдавна бях хвърлила око на брауните, срещах ги на много места и нямах някак си точното време да ги направя. Добре, че сега се поразхлади, защото вкъщи заплашваха да ме линчуват с всяко включване на фурната. Сега по-спокойно се готви, пече, меси и фръцка с фотоапарата. Само трудностите с опасностите около запазване на готовото ястие или сладкиш са си все същите:) На никого не му се чака да връткаш чиния под носа му и да щракаш с фотоапарат:) Рецептата комбинирах от два чудесни блога "Авантюристично в кухнята" и "В кухнята на моето семейство".
В крайна сметка се получи фантазия, която бе ометена скоростно , включително и с мое участие/ диетата от утре:)/
Но стига приказки, повечето знаят принципа, но няколко приятелки не бяха и чували за такава вкусотия, така че това е за тях:)

Продукти:
1 натурален шоколад
1п.масло
2яйца
2/3ч.ч.захар
1/2ч.ч. брашно
1с.л. какао
3 с.л. прясно мляко
1ч.ч нарязани орехи
щипка бакпулвер
1 ванилия

Приготовление:

Шоколадът и маслото се разтапят на водна баня, добавя се захарта и разбива добре. Счупваме яйцата, слагаме какаото, млякото и накрая брашното с бакпулвера.
Орехите се запичат за 3 минути на максимална мощност в микровелето и добавят накрая.Малка кръгла тавичка се застила с хартия за печене и сместа се изсипва .Печем в предварително загрята фурна на 160 -170градуса около 35 минути. Преди да се нареже се оставя да се охлади напълно.

За да бъде обаче насладата пълна, аз направих шоколадова заливка отгоре. Нямах сметана за познатия ганаш, така че импровизирах. Разтопих 3 с.л. масло с половин шоколад и 1с.л. прясно мляко и готово. Да ви е сладко!

9 коментара:

  1. Страхотна вкусотия си приготвила! Вземам си това самотното парченце за петъчен придружител :) Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. и се е получило едно такова шоколадово, шоколадово.... Много шоколадово.
    Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  3. Траянче,напълно споделям мислите ти!Това лято е особено производително,и аз като теб трудно смогвам да разгледам и коментирам навсякъде,въпреки,че стоя не малко време на компютъра.
    Да не говорим,че като теб имам куп набелязани неща за опитване!
    Брауниса ти е страхотен,поздравления!

    Хубави и слънчеви почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  4. Пепи, Габи, Еликсирче, благодаря ви. Наистина много шоколадово, каквото е на особена почит у нас:)
    Вкусен уикенд ви желая, момичета!

    ОтговорИзтриване
  5. Не си само ти , то и аз не смогвам да изчета всичко! ;)
    Ама много апетитен ти е брауниса и мнооооооооооого шоколадов! :)))
    Поздрави и хубав уикенд! :)
    Миро

    ОтговорИзтриване
  6. Прохладен уикенд всекиму, Миро!

    ОтговорИзтриване
  7. Много вкусно е при теб!
    Наистина и за мен е невъзможно да чета навсякъде. Времето за съжаление е кът...

    ОтговорИзтриване
  8. Това наистина е фантазия! Обожавам шоколад и този браунис е тооолкова промамлив....

    Сърдечни поздрави и прохладна юлска вечер!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)