понеделник, 30 юли 2018 г.

Пиле в "Лаваш"

Една вкусотия, която няма как да подминете. Ако не откриете този арменски хляб, можете да използвате точени кори, с тях също е не по-малко вкусно. Продукти за 8 порции: 1 правоъгълна кора "Лаваш" или една кръгла точена/ от турските/ 200 гр. пилешко филе или пържола сол, черен пипер, чили на прах, сух чесън/ подправки по желание/ 4 топени сиренца 1 ч.л. брашно + 1/2 ч.л. вода олио за пържене Сладко - по желание Приготвяне: Отрязват се 8 еднакви правоъгълни ленти с дължина около 40см. на 10см. Пилето се нарязва на кубчета и запържва до златисто. Подправя се и оставя да се охлади. Сиренцата се нарязват на две - да се получат 8 триъгълничета от 4. В основата на всяка лента се слага сирене, върху него 1 с.л. пилешко, притискат се и оформят триъгълни банички.
Краят се залепва с направената каша от лъжичките брашно и вода. Пържат се в сгорещено олио/ фритюрник или дълбок съд с повече мазнина/. Отцеждат се върху хартия и поднасят със сладко от боровинки или само така. Тези са с обикновени точени кори.
Да ви е сладко!

1 коментар:

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)