понеделник, 30 юли 2018 г.
Пиле в "Лаваш"
Една вкусотия, която няма как да подминете. Ако не откриете този арменски хляб, можете да използвате точени кори, с тях също е не по-малко вкусно.
Продукти за 8 порции:
1 правоъгълна кора "Лаваш" или една кръгла точена/ от турските/
200 гр. пилешко филе или пържола
сол, черен пипер, чили на прах, сух чесън/ подправки по желание/
4 топени сиренца
1 ч.л. брашно + 1/2 ч.л. вода
олио за пържене
Сладко - по желание
Приготвяне:
Отрязват се 8 еднакви правоъгълни ленти с дължина около 40см. на 10см. Пилето се нарязва на кубчета и запържва до златисто. Подправя се и оставя да се охлади. Сиренцата се нарязват на две - да се получат 8 триъгълничета от 4. В основата на всяка лента се слага сирене, върху него 1 с.л. пилешко, притискат се и оформят триъгълни банички.
Краят се залепва с направената каша от лъжичките брашно и вода. Пържат се в сгорещено олио/ фритюрник или дълбок съд с повече мазнина/. Отцеждат се върху хартия и поднасят със сладко от боровинки или само така.
Тези са с обикновени точени кори.
Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Уау, една порция, моля!
ОтговорИзтриване