вторник, 7 ноември 2017 г.

Чорбаджийски гювеч



С 6 вида месо и много зеленчуци. Ето затова го нарекох така. Пригответе си голям гювеч или съд. Аз използвах пластмасовите съдове "Ултра Про" на Таперуер, които са с различна вместимост от 1 до 7 литра и са подходящи за фризер, фурна и микровълнова. Това са последните иновации в кухнята :) Кой да мисли, че пластмаса няма да се стопи в печката :) Не само не се стопява, но се ползват и без мазнина или със, без да загорят. Сега няма да ги рекламирам, минавам към рецептата.


Продукти:

2 сурови тънки наденици
2 тънки сурови наденици с праз
1 телешки суджук
1 пилешка пържола
200 гр. телешко месо
400 гр. свинско месо
4-5 картофа
3 чушки
2 червени камби
1 ч.ч. доматен сок или 3 настъргани домата
3 глави стар лук
3-4 моркова
мазнина, сол, черен пипер, чубрица
1ч.ч. вода


Приготвяне:

Нарязваме зеленчуците на едро, а месата на хапки. В по-голям метален съд запържваме първо лука, прибавяме част от месото, колкото да се запечата. Вадим го и слагаме следващата част - това при положение, че не се събере цялото месно богатство. Изсипваме всичко в гювеча, прибавяме зеленчуците и доматения сок. Накрая слагаме водата. Не слагайте много вода, защото всичко вътре ще пусне сок. Печем на 150-180 градуса до извиране на течността и оставане на мазнина. В края аз отварям капака и запичам леко, защото така обичаме. Това е. Яденето се готви само, вие си почивате :)

Да ви е сладко!

3 коментара:

  1. Колко много меса... Чудесен гювеч Траянче :)

    ОтговорИзтриване
  2. О, това е разкош,
    наистина обилна и богата комбинация - ще се хареса ма месоядните у дома!
    Благодаря, Траянче за чудесната рецепта, поздрави и хубави есенни дни!

    ОтговорИзтриване
  3. Траянче,
    много красиво и богато ястие, чудесно есенно предложение.Не съм ползвала тези съдове , но благодаря,че ги представяш и споделяш отзиви.В това голямо разнообразие на пазара човек трудно се ориентира.
    Поздрави и лека и спорна нова седмица !

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)