понеделник, 30 октомври 2017 г.

Шоколадов терин




Много вкусен, много шоколадов и въобще много, много, много вълшебен. Ако се шокохолик, този десерт е точно за вас. Приготвя се буквално за 20 минути, изяжда се за много по-малко.

Продукти:

3 броя тъмен шоколад
200 мл. кондензирано мляко
50 гр. масло
12 бисквити правоъгълни/ да се събират във формата ви/
прясно мляко за потапяне на бисквитите, около 100 мл
20 гр. печени ядки




Приготвяне:

1. Шоколадът се начупва на парченца в купа.
2. Кондензираното мляко и маслото се загряват.
3. Сипват се върху шоколада и се разбърква докато се разтопи.
4. Форма за терин или правоъгълна форма, каквато имате, се покрива с фолио за свежо съхранение. На дъното се сипва малко от шоколадовата смес.
5. Подреждат се потопени в прясно мляко бисквити, покриват се с шоколадова смес.
6. Редувайте докато се запълни формата като се завършва с ред бисквити. Покрива се със свежото фолио.  Прибира се в хладилник докато стегне. Отгоре може да поръсите с печени ядки, които леко ще убият сладостта и ще оставят страхотен остатъчен вкус.

Източник
Да ви е сладко!

4 коментара:

  1. Чудесен е и ще го пробвам. Също като един друг десерт с бисквити и шоколад, подобен на сладък салам беше, който научих пак от теб :)

    ОтговорИзтриване
  2. Траянче,
    много лесен и красив терин.Веднага си записвам рецептата за проба.Точно такива бързи и лесни рецепти напоследък използвам.Приключила съм със сложните и трудоемки десерти и ястия.
    Чудесен е.
    Поздрави и лека и спорна седмица !

    ОтговорИзтриване
  3. Разбрах, че е свършил:), но ако направиш пак, запази поне едно парче, моля:))). Разкошен е, Траянче. Обожавам шоколадови сладкиши. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Шоколадов разкош, Траянче,
    още едно страхотно попадение в серията "лесни, ефектни и неустоими"!
    Благодаря ти, сърдечни поздрави, а днес, 1.11 и честит празник!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)