понеделник, 12 декември 2016 г.

Мариновано сирене


Маринованото сирене на Джейми Оливър и не съвсем. Каперси и аншоа няма кой да яде освен мен, така че без тях. Иначе си е голяма вкусотия и го хапнахме доволно. Продуктите варират според големината на буркана, в който ще се прави.

Продукти:

250 гр. сирене/ твърдо/

1 червена люта чушка или 1 ч.л. лют червен пипер
1 стрък босилек
1 стрък мента
1 ч.л. смлян черен пипер или на зърна
1 стрък розмарин
кората на половин лимон, настъргана ситно
150 - 200 мл. зехтин

Приготвяне:

Сиренето се нарязва на кубчета. Всички продукти за маринатата се нарязват на ситно и смесват със зехтина. Сиренето се поставя в буркан, залива се с маринатата. Затваряме с капак и няколко пъти обръщаме буркана, за да има навсякъде от подправките. Съхраняваме в хладилник...ако остане:)

Да ви е сладко!

4 коментара:

  1. И на овкусения зехтин няма да му простя :-) след като изям сиренето :-)

    ОтговорИзтриване
  2. М да, любимо и у дома. Новост са ми ментата и лимона. Аз също бих пропуснала каперсите и аншоата, нещо със сиренцето не ми се връзват. Чудесно бурканче, Траянче! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Това е страхотно предложение, Траянче,
    ще си го приготвя за празниците, ще опитам и с каперси, и аншоа.
    Благодаря за чудесната идея - поздрави за теб и празнично вдъхновение!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)