понеделник, 28 ноември 2016 г.

Картофена лазаня





Рецептата видях в страничката  Bien Tasty
 и въобще не му мислих, изглеждаше бърза, лесна и доста калорична, но това не го мислих:)
Единственото, което промених са суровите картофи. Не съм сигурно, че ще се сготвят добре, затова просто леко ги запекох в незалепващ тиган. Голяма вкусотия се получи. Непременно пробвайте. Продуктите са ориентировъчни, в зависимост от големината на тавата.

Продукти:

4 големи картофа
300 гр. шунка слайс
300 гр. кашкавал слайс + още 150 настърган
сол, черен пипер, магданоз
300 мл. течна сметана за готвене или заквасена
2 яйца
олио

Приготвяне:

Нарязваме картофите по дължина на филийки с дебелина около 0,5см. Запичаме за кратко от двете страни в незалепващ тиган, може да ги оставите и сурови, аз прецених, че така ще е по-вкусно. Приготвяме си правоъгълна или квадратна тава, намазваме я с малко олио. Нареждаме ред картофи, които сме овкусили с пипер и сол.

Върху тях редим шунка, отгоре кашкавала и магданоз.



 После повтаряме процедурата, до свършване на продуктите. Настъргваме кашкавал най- накрая и заливаме с разбитата с яйца сметана. При мен яйчената смес беше гъста, затова я разредих с малко прясно мляко. Трябва да е с гъстотата на боза.
Печем в загрята на 180 градуса 30-40  минути.
Уникална е:)

Да ви е сладко!


4 коментара:

  1. Еха, че интересно и оригинално :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Бързо за приготвяне и вкусно!
    Лека вечер, Траянче!

    ОтговорИзтриване
  3. Оле, супер апетитна е тази лазаня! Изкусителка! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Траянче, направих я и останахме много доволни! Картофите сложих сурови и се изпекоха много добре. http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.bg/2016/12/blog-post_81.html
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)