понеделник, 21 ноември 2016 г.

Фина пица с кори за баница




Рецептата видях при Роси - Кулинарен еликсир и тъй като у дома всеки обича пица и може да я яде по всяко време, никак не му мислих. Става тънка, хрупкава и няма месене и плескане.

Продукти:

Кори за баница
1 яйце
 100 гр. кисело мляко
Сол, пипер, риган
Доматено пюре или сок/ лютеница
Колбас, кашкавал


Приготвяне:

Приготвяме си най-голяма тава на фурната и застиламе с хартия за печене. Слагаме първата кора, напръскваме я с олио и върху нея слагаме втората. Разбиваме яйцето с киселото мляко и намазваме кората тъничко. Нареждаме втората двойка кори по същия начин  - първата напръскваме с олио, слагаме втората. Намазваме с доматеното пюре, отгоре колбаса, подправките и накрая кашкавала. Печем на 180 градуса до златисто. 

Да ви е сладко!

3 коментара:

  1. Много хубаво предложение, Траянче - обичам такива интересни идеи,
    а още повече, предложени от ценители като теб и Роси!
    Благодаря и поздрави за двете ви!

    ОтговорИзтриване
  2. наистина просто и лесно :) Открадвам идеята :)

    ОтговорИзтриване
  3. ЕЕе ама вие с Роси прекалихте, първо тя, после - ти. Наистина вкусна изглежда, тази хрупкавелка. Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)