Рецептата видях при Роси - Кулинарен еликсир и тъй като у дома всеки обича пица и може да я яде по всяко време, никак не му мислих. Става тънка, хрупкава и няма месене и плескане.
Кори за баница
1 яйце
100 гр. кисело мляко
Сол, пипер, риган
Доматено пюре или сок/ лютеница
Колбас, кашкавал
Приготвяне:
Приготвяме си най-голяма тава на фурната и застиламе с хартия за печене. Слагаме първата кора, напръскваме я с олио и върху нея слагаме втората. Разбиваме яйцето с киселото мляко и намазваме кората тъничко. Нареждаме втората двойка кори по същия начин - първата напръскваме с олио, слагаме втората. Намазваме с доматеното пюре, отгоре колбаса, подправките и накрая кашкавала. Печем на 180 градуса до златисто.
Да ви е сладко!
Много хубаво предложение, Траянче - обичам такива интересни идеи,
ОтговорИзтриванеа още повече, предложени от ценители като теб и Роси!
Благодаря и поздрави за двете ви!
наистина просто и лесно :) Открадвам идеята :)
ОтговорИзтриванеЕЕе ама вие с Роси прекалихте, първо тя, после - ти. Наистина вкусна изглежда, тази хрупкавелка. Поздрави!
ОтговорИзтриване