1 голяма глава лук
2 дафинови листа
2-3 скилидки чесън
100 гр. масло, сол, черен пипер
200 мл. бяло вино
200 мл. вода
1 с.л. натурално нишесте
Приготвяне:
Измийте и подсушете добре месото. Направете разрези по цялата дължина с дълбочина около сантиметър. Нарежете на тънки ивици моркова и сланината. Чесъна нарежете на ситно или счукайте. Във всеки разрез слагаме морков, чесън и сланина. Разбъркваме солта, черния и червения пипер. Овалваме месото от всички страни със сухите подправки, поръсваме и отгоре. Слагаме нарязаното на кубчета масло върху месото, нарязания лук на дъното на тавата, а върху него месото. Накрая разпределяме виното и водата на дъното на тавата.
Завиваме с метално фолио и печем на 200 градуса за около 2 часа. От време на време поливаме месото със соса. Накрая махаме фолиото и оставяме месото да добие коричка още малко във фурната. Вадим готовото ястие. Слагаме останалия сос в метална касерола на котлона и сгъстяваме с размитото в малко вода нишесте.
Да ви е сладко!
Много е апетитна, Траянче!
ОтговорИзтриванеТраянче това е много ефектно ! И вкусно без съмнение :-) Поредната добра идея, която научавам от теб :-)
ОтговорИзтриванеСупеер е!
ОтговорИзтриване