вторник, 15 ноември 2016 г.

Шпикована свинска рибица




Продукти:

1,5 - 2кг. свинска рибица
200 гр. сланина
1 голям морков
1 с.л. червен пипер Kotanyi
1 голяма глава лук
2 дафинови листа
2-3 скилидки чесън
100 гр. масло, сол, черен пипер
200 мл. бяло вино
200 мл. вода
1 с.л. натурално нишесте

Приготвяне:

Измийте и подсушете добре месото. Направете разрези по цялата дължина с дълбочина около сантиметър. Нарежете на тънки ивици моркова и сланината. Чесъна нарежете на ситно или счукайте. Във всеки разрез слагаме морков, чесън и сланина. Разбъркваме солта, черния и червения пипер. Овалваме месото от всички страни със сухите подправки, поръсваме и отгоре. Слагаме нарязаното на кубчета масло върху месото, нарязания лук на дъното на тавата, а върху него месото. Накрая разпределяме виното и водата на дъното на тавата. 

Завиваме с метално фолио и печем на 200 градуса за около 2 часа. От време на време поливаме месото със соса. Накрая махаме фолиото и оставяме месото да добие коричка още малко във фурната. Вадим готовото ястие. Слагаме останалия сос в метална касерола на котлона и сгъстяваме с размитото в малко вода нишесте.

Да ви е сладко!

3 коментара:

  1. Траянче това е много ефектно ! И вкусно без съмнение :-) Поредната добра идея, която научавам от теб :-)

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)