понеделник, 10 октомври 2016 г.

Пълнени лучени кръгчета с кашкавал



Ако обичате лук, тази комбинация много ще ви хареса. Рецептата е от популярна страница във фейсбук и много ме впечатли. Оказа се обаче, че не е толкова лесно, колкото изглежда и е малко пипкаво, но си е вкусно. Можете да видите тук самото видео https://www.buzzfeed.com/melissaharrison/mozzarella-stick-onion-rings?bffbtasty&utm_term=.ycQvOkW4q#.qtXq3da4p

Продукти:

2-3 големи глави лук
100 гр.моцарела/ кашкавал
1 яйце
3-4 с.л. брашно
3-4 с.л. галета

Приготвяне:

Нарежете на по-дебели шайби лука с ренде или на ръка. Всяка шайба се състои от две кръгчета. Разделят се и по средата се слага кашкавала. Оставят се поне за час във фризера. Моите стояха 4 часа и от жегата в момента на изваждане направо омекваха. Затова ги вадих на части и пържих във фритюрник. Всяко кръгче се овалва в галета, яйце и брашно. Пържи се в повече мазнина, добре загрята.
Да ви е сладко!

5 коментара:

  1. Леле мале, това колко бира ще изпие...Толкова обичам паниран лук, че и с кашкавал, страхотно е Траянче !! А не свършват ли много бързо ? Със сигурност някой ден като събера търпение ще се пробвам :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Ау, страхотни са, Траянче! Обожавам такива мезенца! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Ако ги приготвиш, бих дошла до Центъра на Вселената , за да ги опитам. Но толкова работа, май не ми се иска да свърша, особено като знам за колко наносекунди ще изчезнат от чинията. Поздравления, Траянче.

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотни ..., заслужават си труда...
    Благодаря, Траянче, при теб винаги има нещо интересно и гарантирано вкусно!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)