Толкова са вкусни, че никога не стигат до снимка. Правя ги всяка Коледа, но този път им наложих строго вето - никакво пипане, преди снимане:)
Непременно ги направете и ще останете очаровани!
Продукти:
- 200 г начупен шоколад
- 90 г (6 с. л.) краве масло
- 110 г (1/2 ч. ч.) захар
- щипка сол
- 3 яйца
- 1 ч. л. ванилова есенция
- 210 г (1 и 1/2 ч. ч.) брашно
- 25 г (1/4 ч. ч.) какао на прах (горчиво)
- 1/2 ч. л. бакпулвер
- 188 г (3/4 ч. ч.) пудра захар
Приготвяне:
40 броя бисквити
• За рецептата "Шоколадови бисквити Трюфел" в неголям съд на водна баня се разтопява маслото и шоколадът до еднородна маса.
• Маха се от огъня и се охлажда, добавя се захарта.
• Омесва се всичко добре, докато не се разтвори захарта.
• Добавят се едно по едно яйцата, като след всяко яйце сместа се разбира хубаво с миксер.
• Добавя се ванилията.
• Брашното се пресява, какаото, солта и бакпулвера в шоколадовата смес.
• Отново всичко добре се омесва и се оставя за 1 час (или повече) в хладилника.
• Купата е покрита с фолио.
• Фурната за рецептата "Шоколадови бисквити Трюфел" се загрява до 160 С.
• Тавата се намазва с масло или се постила хартия за печене.
• Пудрата захар се насипва в неголяма купа (чиния).
• С чаена лъжица се отчупват парченца тесто от които се правят топки ~ 2,5 см диаметър.
• Всяка топка се овалва в пудра захар.
• Всяка бисквита трябва да бъде покрита с ДЕБЕЛ слой пудра захар.
• Бисквитите се поставят върху хартия на разстояние 4 см.
• Пекат се 10-15 минути (по време на печене се пукат леко - нормално е).
• Готовите бисквитите се охлаждат в тавата още 2 минути, след което се изваждат до пълното охлаждане.
• Шоколадовите бисквити Трюфел могат да бъдат съхранявани в затворени кутии.
40 броя бисквити
• За рецептата "Шоколадови бисквити Трюфел" в неголям съд на водна баня се разтопява маслото и шоколадът до еднородна маса.
• Маха се от огъня и се охлажда, добавя се захарта.
• Омесва се всичко добре, докато не се разтвори захарта.
• Добавят се едно по едно яйцата, като след всяко яйце сместа се разбира хубаво с миксер.
• Добавя се ванилията.
• Брашното се пресява, какаото, солта и бакпулвера в шоколадовата смес.
• Отново всичко добре се омесва и се оставя за 1 час (или повече) в хладилника.
• Купата е покрита с фолио.
• Фурната за рецептата "Шоколадови бисквити Трюфел" се загрява до 160 С.
• Тавата се намазва с масло или се постила хартия за печене.
• Пудрата захар се насипва в неголяма купа (чиния).
• С чаена лъжица се отчупват парченца тесто от които се правят топки ~ 2,5 см диаметър.
• Всяка топка се овалва в пудра захар.
• Всяка бисквита трябва да бъде покрита с ДЕБЕЛ слой пудра захар.
• Бисквитите се поставят върху хартия на разстояние 4 см.
• Пекат се 10-15 минути (по време на печене се пукат леко - нормално е).
• Готовите бисквитите се охлаждат в тавата още 2 минути, след което се изваждат до пълното охлаждане.
• Шоколадовите бисквити Трюфел могат да бъдат съхранявани в затворени кутии.
Рецептата е на Юлка от "Гответе с мен" и мисля, че няма някой, който да не ги е правил:)
Да ви е сладко!
най-вкусните шоколадови бисквитки :)
ОтговорИзтриванеВинаги правя по две дози, да има една за вечерта и една за в следващите дни.
Добре, че имам някоя скрита, че бих тръгнала към вас :)
Аз не съм ги правила :))) Вземам си няколко, защото много ми харесаха. И бялото животинче (овца??) ми хареса, но не знам него дали го даваш :))
ОтговорИзтриванеНаистина се е налаголо строго да се охраняват...:)!Голяма вкусотия са,Траянче!Честита Коледа!
ОтговорИзтриванеПрословутата Юлкина рецепта...скоро не съм правила.
ОтговорИзтриванеЧестита Нова Година, Траянче!
Бъдете здрави!