Тази рецепта попада веднага в категорията "Вкусно, бързо, лесно":). Можете да направите с различна плънка, да ползвате като филийки за закуска или сандвич на децата, или да омахате незабавно, докато е топло. Не зная чия е рецептата, но браво на онзи, който се е сетил за това оформление:)
Продукти:
1 с.л. захар
1 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
500 гр. брашно
10 гр. прясна мая
50 гр. разтопено краве масло
Приготвяне:
Разтворете маята в топлата вода . Размесете брашното в захарта, солта и зехтина . Налейте и водата и замесете меко тесто . Оставете да втаса за около час. Втасалото тесто разточете на правоъгълник и намажете с кравето масло . Нарежете на дълги ленти .
Поставете ги една върху друга и нарежете на квадрати или правоъгълници. Подмажете с масло продълговата форма и прехвърлете квадратите вътре, но изправени, не легнали:). Между тях сложете парчета сирене и кашкавал. Изчакайте тестото отново да втаса. Намажете отгоре с краве масло. Поръсете със семена. Загрейте на 180 гр. и изпечете хляба за 30-40 минути във фурната.
Да ви е сладко!
Това и аз някъде го гледах Траянче и съм си го набелязала за правене. Твоето е чудесно :)
ОтговорИзтриванеЧудесен и лесен!
ОтговорИзтриванеСтрахотно предложение, Траянче!
Прегръдки!
Траянче, който и да го е измислил, вкусно го е измайсторил. :)
ОтговорИзтриванеА твоето е чудесно! Отчупвам си крайче, да знаеш... ;)
Поздрави!
Много вкусно хлебче! Обожавам комбинация от сирене и кашкавал.
ОтговорИзтриванеИ аз го имам записано и то с източника, но от много записи в момента не мога да го открия къде е! :)
ОтговорИзтриванеПрекрасно хлебче се е получило при теб, Траянче! Меко и пухкаво.
Спокойна вечер!
Разкош, разкош, много пъти! Още усещам, че е топло и как ухае от снимките... Поздрави!
ОтговорИзтриванеИ аз се присъединявам към коментарите -
ОтговорИзтриванеразкошно изглежда, представям си неустоимото ухание и вкус.
Благодаря, Траяна и поздрави за теб!
Чупвам си слойче:)
ОтговорИзтриване