понеделник, 16 ноември 2015 г.

Слоесто хлебче с кашкавал и сирене


Тази рецепта попада веднага в категорията "Вкусно, бързо, лесно":). Можете да направите с различна плънка, да ползвате като филийки за закуска или сандвич на децата, или да омахате незабавно, докато е топло. Не зная чия е рецептата, но браво на онзи, който се е сетил за това оформление:)

Продукти:

300 мл. топла вода
1 с.л. захар
1 с.л. зехтин 
1 ч.л. сол
500 гр. брашно 
10 гр. прясна мая
50 гр. разтопено краве масло 



Приготвяне:
Разтворете маята в топлата вода . Размесете брашното в захарта, солта и зехтина . Налейте и водата и замесете меко тесто . Оставете да втаса за около час. Втасалото тесто разточете на правоъгълник  и намажете с кравето масло . Нарежете на дълги ленти . 

Поставете ги една върху друга и нарежете на квадрати или правоъгълници. Подмажете  с масло продълговата форма и прехвърлете квадратите вътре, но изправени, не легнали:). Между тях сложете парчета сирене и кашкавал.   Изчакайте тестото отново да втаса. Намажете отгоре с краве масло. Поръсете със семена.  Загрейте на 180 гр. и изпечете хляба за 30-40 минути във фурната.



Да ви е сладко!


8 коментара:

  1. Това и аз някъде го гледах Траянче и съм си го набелязала за правене. Твоето е чудесно :)

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесен и лесен!
    Страхотно предложение, Траянче!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Траянче, който и да го е измислил, вкусно го е измайсторил. :)
    А твоето е чудесно! Отчупвам си крайче, да знаеш... ;)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Много вкусно хлебче! Обожавам комбинация от сирене и кашкавал.

    ОтговорИзтриване
  5. И аз го имам записано и то с източника, но от много записи в момента не мога да го открия къде е! :)
    Прекрасно хлебче се е получило при теб, Траянче! Меко и пухкаво.
    Спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Разкош, разкош, много пъти! Още усещам, че е топло и как ухае от снимките... Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. И аз се присъединявам към коментарите -
    разкошно изглежда, представям си неустоимото ухание и вкус.
    Благодаря, Траяна и поздрави за теб!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)