Тези сладурчета ме грабнаха с оформлението си. Аз не съм много прецизна, но пак станаха супер ефектни. Правят се бързо и лесно.
100 гр. меко масло
1/2 ч.ч. кисело мляко
50 мл. олио
1 и 1/4 ч.ч. пудра захар
3/4ч.ч. пшенично нишесте
1 яйце + 1 жълтък
2 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
3 и 1/2 ч.ч. брашно
За ябълковата плънка:
3 ябълки
5 с.л. захар
1/2 ч.л. канлеа
1 ч.ч. счукани орехи
Приготвяне:
Измийте, обелете и нарежете на кубчета ябълките. Сложете ги със захарта на котлона. Варете ги, докато течността им се изпари. Добавете подправките и орехите. Оставете настрани, да изстинат.
От продуктите по-горе замесете меко тесто, по скоро го разбъркайте с дървена лъжица, за да не се топли от ръцете ви. В брашното слагате всички продукти и действате. Завийте го в свежо фолио и оставете за 20 мин. в хладилника. Разточете тънък лист върху набрашнена повърхност и изрежете кръгове. Най-лесно става с чиния.
Вижте на снимките как се процедира с рязането. Сложете по 1 ч.л. плънка и завийте. Изпечете в загрята на 180 градуса в загрята фурна до порозовяване. Поръсете с пудра захар и ги мятайте:)
Вижте на снимките как се процедира с рязането. Сложете по 1 ч.л. плънка и завийте. Изпечете в загрята на 180 градуса в загрята фурна до порозовяване. Поръсете с пудра захар и ги мятайте:)
Да ви е сладко!
Как няма да ни е сладко, чудни са, Траянче! Хубав ден. :)
ОтговорИзтриванеЕеее, откъде ги намираш тези интересни рецепти :) Невероятни са !
ОтговорИзтриванеИзглеждат много вкусни, а и оформлението им си го бива!
ОтговорИзтриванеС това тесто си представям колко са вкусни :)
ОтговорИзтриванеПрегръдка, Траянче!
Много нежни и вкусни! Ще се подсладя с една! :)
ОтговорИзтриванеХубава вечер, Траянче!
Мда, и аз не съм "часовникар" в кухнята, затова и на мен ми се понравиха твоите сладки. Поздрав, Траянче!
ОтговорИзтриванеИдеални са даже,Траянче,то и аз не съм от търпеливите по изпипването,обаче съм сигурна,че папир не е останал от тези красоти!
ОтговорИзтриванестрахотни са
ОтговорИзтриване