Тази рецепта ме грабна от пръв поглед. Представих си пържолки и пържени картофки в едно - все обичани ястия. Още от рецептата ми беше ясно, че няма как да стане точно панировка, както е дадена, да не говорим, че нямаше и точни продукти, но... луд - умора няма, тъй че не му мислих много. Наистина визуалният резултат е различен, но пък вкусът е перфектен:)
1 кг. свинско месо без кост - рибица, бут
6 големи картофа
3 с.л. брашно
2 яйца
подправка за пържоли или сол, черен пипер, чубрица
олио за пържене
Приготвяне:
Нарежете месото на тънки парчета. Начукайте и овкусете с подправките. Оставете ги за кратко, да поемат миризмите. Сложете малко мазнина в тиган и изпържетете до златисто филенцата. Оставете ги да се отцедят на хартия и изстинат. В това време си пригответе панировката. Обелете и настържете картофите на едро ренде. Отцедете ги от водата. Добавете яйцата, сол на вкус и брашното. Загряваме около два пръста олио в по-дълбок тиган и процедираме по следния начин. Вземаме едно филе, разстиламе върху едната му страна от тъй наречената панировка и го пускаме в тигана откъм намазаната страна. Когато наредим филенцата, внимателно разстиламе върху всяко от тях панировка и от горната му страна. Пържим няколко минути до златисто. Имах опасения, че при обръщането панировката отгоре ще изпадне, но тя си остана на мястото и нямаше проблеми.
ИзточникДа ви е сладко!
Идеално за диетата ми :-) Имам да кача кило -две. Поздрави за ентусиазма и чудния резултат :-)
ОтговорИзтриванеОхо, каква страхотна коричка! Много слънчева рецепта, харесва ми! :)
ОтговорИзтриванеДве в едно ...чудесна идея, Траянче.
ОтговорИзтриванеРазкошно изглеждат - благодаря ти,
хубави, усмихнати и вдъхновени есенни дни!
Интересно...
ОтговорИзтриване