Останаха ми от закуска няколко американски палачинки или пенкейк. По- точно бяха 5 на брой. Само се подмятаха и затова реших да не ги похабявам. Така дойде идеята и за тази импровизирана торта. А пенкейк направих по "Рецепти, прелитащи през океана".
2 яйца
1 и 1/4 ч.ч. прясно мляко
1 ванилия
3 с.л. разтопено масло
1 и 1/2 ч.ч. брашно
3/4 ч.л. сол
2 с.л. захар
2 ч.л. бакпулвер
200 мл. течна сметана
100 гр. течен шоколад
плодове по избор
Приготвяне:
Разбийте с миксер, яйцата, ванилията и прясното мляко. Смесете всички сухи продукти и добавете, като бъркате до хомогенна смес. Оставете я да престои 15 минути. Загрейте тиган, намажете леко с мазнина и слагайте с черпак от сместа. Щом стане на шупли, обърнете и изпечете до златисто. Всяка палачинка намазвайте с масло.
Разбийте сметаната до меки върхове. Аз имах нектарини и малини. Нарязах на дребни парченца нектарините, а малините оставих цели. Сега вече е ясно. Слагаме палачинка, с лъжица добавяме сметана, отгоре накапваме малко шоколад и поръсваме с плодове. Така, докато свършат палачинките. Оставяме в хладилник.
Не искали повече пенкейк, а? Ядат и ушите им плющят:)
Да ви е сладко!
Страшна :) И на мен биха ми плющяли :)
ОтговорИзтриванеМного ги обичам тези импровизации, Траянче!
ОтговорИзтриванеЧак тук ги чувам как ядат!
Поздрави!
Браво, и аз така "рециклирам" понякога храна. :) Чудна е тортичката, Траянка!
ОтговорИзтриванеПоздрави. :)
Ядат викаш, а?:)) Искам и за мен:)
ОтговорИзтриванеЧудесна идея, Траянче!
ОтговорИзтриванеА сега -
честита, успешна и вдъхновяваща нова учебна година!
Чудесна идея. И добър резултат.
ОтговорИзтриванеЕто това е тортата за днес:) Ами отмъквам я! Поздрави, Траянче!
ОтговорИзтриване