Е, такава вкусотия нема:) Струва си връткането около печката и омазаните муцунки на децата и мъжа. Рецептата е лесна, не толкова бърза, но впечатляваща.
1 кг. свинско месо - цяло парче
3 глави лук
1 ч.ч. олио/зехтин
по 1 ч.л. червен, черен пипер, чили, риган, копър, мащерка, кориандър, бахар, чесън на прах, естрагон, дафинов лист, сол, магданоз/ или по ваш вкус/
Приготвяне:
Нека многото подправки не ви плашат. Аз нямах всички и въпреки това се получи голяма вкусотия.
Месото се измива, подсушава и нарязва на филийки с дебелина до 1 см.Лукът се обелва и нарязва на филийки. В купа слагаме олиото и всички подправки, като ги разбъркваме добре.В тавичка нареждаме конци, като ги кръстосваме. Аз използвах канап и нямаше проблем.
Слагаме една до друга хоризонтално 3 пържолки и обилно намазваме с четка с овкусената мазнина. Отгоре слагаме от нарязания лук. Следващите 3 пържолки подреждаме вертикално и повтаряме процедурата с мазнината и лука, докато месото свърши.Сега завързваме здраво конците и се получава стегната топка месо. Заливаме с останалата мазнина, покриваме с фолио и оставяме в хладилника за 24 часа или поне за една нощ. На другия ден заливаме с 2 ч.ч. вода и печем 2 часа на 180 градуса. Един - два пъти поливаме месото със соса от тавата. Накрая махаме конците и режем на тънки резени изпеченото месце.
Получават се парченца като тези, които стават при дюнерите. Поднесете с подходяща салата или гарнитура. А може и да си направите дюнери, но за тях в следващата публикация:) Непременно запазете соса от тавичката в хладилника, защото и той ще влезе в действие.
Да ви е сладко!Слагаме една до друга хоризонтално 3 пържолки и обилно намазваме с четка с овкусената мазнина. Отгоре слагаме от нарязания лук. Следващите 3 пържолки подреждаме вертикално и повтаряме процедурата с мазнината и лука, докато месото свърши.Сега завързваме здраво конците и се получава стегната топка месо. Заливаме с останалата мазнина, покриваме с фолио и оставяме в хладилника за 24 часа или поне за една нощ. На другия ден заливаме с 2 ч.ч. вода и печем 2 часа на 180 градуса. Един - два пъти поливаме месото със соса от тавата. Накрая махаме конците и режем на тънки резени изпеченото месце.
Получават се парченца като тези, които стават при дюнерите. Поднесете с подходяща салата или гарнитура. А може и да си направите дюнери, но за тях в следващата публикация:) Непременно запазете соса от тавичката в хладилника, защото и той ще влезе в действие.
Източник
Това е по моята част :)))) Неустоимо е Траянче !
ОтговорИзтриванеТова звучи божествено, Траянче!
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Идва ми да завия........като вълчицата дето избяга от зоопарка:)))Чудесно,Траянче!
ОтговорИзтриванеУау, Траянче!
ОтговорИзтриванеПреди седмица си донесохме от Гърция питки за гирос. Отворих ги аз тука, но ги оставих ден, два с идеята да правя това ястие. Да, ама докато се наканя и те взеха, че мухлясаха...и ги изхвърлих, така ме беше яд.
Истината е, че се чудих как точно да приготвя месото. Благодаря за рецептата, много ми хареса, макар да не схванах нещо там с хоризонталното и вертикално слагане на месото. Ще се прави, пък ако не направя и питки, ще си го хапнем с хляб.
Веси, виж в източника , има подробни снимки:)
ИзтриванеОК
ИзтриванеА, нещо не толкова бързо,
ОтговорИзтриванено определено апетитно и много интересно -
на моите ще се хареса...
Поздрави, благодаря и усмихнати есенни дни!
Траянче,ще се покапем ,така апетитно си описала процеса,много вкусно звучи с толкова ароматни подправки и лук,няма начин да не си оближеш пръстите,бравос!
ОтговорИзтриване