понеделник, 7 септември 2015 г.

Галет с нектарини







Маслените сладки и сладкиши са ми  любими. затова те най-често се правят у дома. Така е и с този галет. Правя го често с плодове за сезона.

Продукти:

125 гр. масло
1 яйце
250 гр. брашно
2 с.л. студена вода
1/2 ч.л. сол
4 нектарини/ праскови
4 с.л. мед
1/2 ч.ч. счукани орехи

Приготвяне:

Пресейте брашното, добавете маслото и с пръсти стрийте на трохи. Добавете яйцето, солата и водата. Замесете нелепнещо тесто и оставете за 20 минути в хладилника, увито в свежо фолио.
В това време измийте нектарините и ги нарежете на резени. Пригответе си хартия за печене. Тъй като масленото тесто е капризно и бързо омеква от топлината на ръцете, разточете го в кръг направо върху хартията. Наредете плодовете. Разтопете меда в микровълновата или на водна баня и поръсете галета с него. Накрая поръсете с орехи. Краищата на тестото свиваме навътре. Печем на 180 градуса в загрята фурна до златисто.
Да ви е сладко!

9 коментара:

  1. Ммм, прекрасно, Траянче, и с носталгия по отминаващото лято!

    ОтговорИзтриване
  2. Много ми хареса Траянче :) Още не съм правила нищо сладко с маслено тесто и все от нещо ме е страх. Но когато пробвам ще е с твоя рецепта :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ехааа, какъв е красив само, Траянче! Да ви е сладко и сезонно. :)

    ОтговорИзтриване
  4. Така е най-хубаво- плодове, сладкиши и... животът е хубав. Поздрав, Траянче!

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесен ти е галета, Траянче :)

    ОтговорИзтриване
  6. Няма да откажа едно щедро парченце!

    ОтговорИзтриване
  7. Прекрасен е, Траянче,
    чудесна комбинация на вкус, аромат и ефектна визия.
    Хубав и усмихнат ден, Диана

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)