Докато дойде ред да публикувам тези хапки, ги правих многократно. Рецептата ми даде една дружка - Маги и децата направо се спукаха да ядат:) Никога не съм си мислела, че ще пържа майонеза. Да, ама в готварството няма невъзможни неща и ето на - рецептата е именно с майонеза. А името си е точно на място, защото хапките са същинска нежност.
1 кг. пилешко филе ти "пеперуда" или пилешка пържола от бут
1 кутийка майонеза
3 с.л. царевично нишесте
1 яйце
олио запържене
Приготвяне:
Нарежете месото на ситни кубчета, може и да смелите в чопър. Разбъркайте майонезата, яйцето и нишестето. Изсипете върху месото и разбъркайте добре. Оставете сместа в хладилник за цяла нощ или поне за 4 часа. В силно сгорещена мазнина сипвайте по една супена лъжица от сместа. Пържете до златисто. Отцедете върху кухненска хартия. Това е:)
Да ви е сладко!
ВЕрно ли я пържи ?
ОтговорИзтриванеУау изглежда много вкусно :)
А и като казваш "нежност"....
Хубава вечер, хубавице!
Много вкусно изглеждат :) Не знам дали ще пържа майонеза (най-много лъжица да сложа) , но със сигурност ще накълцам пилешкото и с белтък и нишесте :) ще станат пак хапки.
ОтговорИзтриванеМОя син ще е доволен щом има пилешко месо.Непременно ще ги опитаме.
ОтговорИзтриванеИнтересна идея, за първи път я чувам :) Ще я пробвам и аз. Поздрави :)
ОтговорИзтриванеИнтересно паниране.....Благодаря,Траянче!
ОтговорИзтриванеИнтересна рецепта. Аз пекох пиле с майонеза и се влюбих в резултата, така че при първа възможност ще пробвам "нежните" ти хапки.
ОтговорИзтриванеПоздрави от мен!
Нежни хапки - страхотна идея, благодаря, Траянче,
ОтговорИзтриванеа и масленият кекс попада в категорията на чудесни нежни предложения.
Поздрави и хубави летни дни!
Правила съм тези кюфтета по министерски, така поне ги зная аз и са чудесни, Траянче!
ОтговорИзтриванеИзглеждат вкусни тези пилешки късчета.Ще ги направя още днес,Траянче.
ОтговорИзтриванеХубава неделя!
シ
ОтговорИзтриванеPassei para uma visita. Amei essa receita!
Boa semana!!!
Beijinhos.ჱه° ·.
❤˚° ·.
Пилешко,мариновано в майонеза много ми харесва,както и печено с майонеза,може би защото бялото пилешко е сухо месо и тя го подхранва или по-точно запазва сочността.Но така накълцано е интересен вариант,ще го опитаме,но печено.Благодаря за чудесната рецепта,поздрави и релаксираща неделя!
ОтговорИзтриванеИнтересна рецепта. А аз като един голям фен на пилешките хапки, опредделено ще пробвам рецептата.
ОтговорИзтриванеПоздрави ;-)