Стягате ли се за Гергьовден? Време си е вече:) У дома агнешко децата не близват, тъй че оставаме двамата със съпруга. Лошото е, че винаги по Великден има цяло агне във фризера и само се побутва. Ама аз не ядях агнешко до към 6-ти клас, после така проядох, че още го обожавам:) Дано и децата го заобичат, че иначе за празниците с такова месо все нещо друго трябва да им се мисли.
Днешната рецепта няма нищо сложно и особено, обаче си остава класика и вкусотия.
Продукти:
Агнешко месо - каквото имате, може на порции, може и както при мен - на цяло:)
4-5 връзки пресен лук
125 гр. масло
черен, червен пипер, сол
3 връзки гьозум
Приготвяне:
Да ви е сладко!
Днешната рецепта няма нищо сложно и особено, обаче си остава класика и вкусотия.
Продукти:
Агнешко месо - каквото имате, може на порции, може и както при мен - на цяло:)
4-5 връзки пресен лук
125 гр. масло
черен, червен пипер, сол
3 връзки гьозум
Приготвяне:
Измийте месото и подсушете добре. Намажете тавата с малко масло. Обтрийте мръвките със сол и двата вида пипер. Наситнете лука и сложете в тавата. Отгоре поставяме месото, на няколко места слагаме маслото и целите връзки гьозум. Слагаме около 1 пръст вода и завиваме тавата с алуминиево фолио. Печем в загрята на 200 градуса фурна, докато усетим, че течността завира. Намаляваме на 150 градуса и оставяме за около 2 часа. След това махаме фолиото и запичаме за още няколко минути до апетитна коричка.
Ох, ох как обичаме агнешко. Много добре се е получило твоето агне Траянче, със загар :)
ОтговорИзтриванеИ аз преди години не го ядях, но като пораснах - стой та гледах. Да идвам да помагам :) винаги мога да донеса гарнитура :D :D
ОтговорИзтриванеМного апетитна коричка!
КЛАСИКА!!!
ОтговорИзтриванеМного апетитна кожичка, Траянче :)
ОтговорИзтриванеАгнешкото е чудесно дори и само заради факта, че се яде рядко.Поне у нас ( защото не продават навсякъде). Класиката си е класика и аз я обожавам!Поздрави, Траянче!
ОтговорИзтриванеЧудно е месцето, Траянче! Поздрави!
ОтговорИзтриванеХубав празник, Траянче -
ОтговорИзтриванеизглежда страхотно, а агнешкото си е класика...
Поздрави!
Tраянче, харесвам агнешкото именно така приготвено!
ОтговорИзтриванеТраянка,много години и аз не го обичах,после свикнах поне на дроб сармата,а накрая и на печеното агнешко.За жалост съм самотен почитател у дома и не правя.Твоето е чудесно!Честит празник!
ОтговорИзтриванеТраянче, как ми се прияде, ако знаеш! Страхотно изглежда!
ОтговорИзтриване