Толкова рецепти изпробвах с корнфлейкс, че свят ми се завива, като си спомня. И все нещо куца, не става. Пада пустият му корнфлейкс и накрая тук-там останало парченце от него, но не е желаният готов продукт. Този път обаче му хванах цаката:) И то благодарение на Веси от "Сладко и солено", благодаря ти!Каква е тайната ли? Панировката трябва да изсъхне. Просто и лесно, ама кой да знае:) Ето и рецептата.
Продукти:
1 кг. пилешки долни бутчета или крилца
1с.л. сол
2-3с.л. брашно
1/2ч.л. куркума
малко черен пипер
малко червен пипер
2 яйца
1/2 п. натурален царевичен корнфлейкс
олио за пържене
Приготвяне:
Сложете пилешкото със солта в тенджера с вода , да заври. Махнете от котлона, прецедете и оставете да изстине. В това време си пригответе останалите продукти. Разбъркваме брашното с подправките. Ако нямате куркума, това не е беда и без нея ще минете:)Оваляйте месото в брашно. Разбийте яйцата и натрошете корнфлейкса. Потопете пилешкото в яйца, после оваляйте в корнфлейкс. Наредете готовото месо в тава, застлана с хартия за печене. Трябва да съхне 30 минути. На 15-та обърнете, за да изсъхне панировката и отдолу. После изпържете в загрята мазнина или фритюрник. Така се въодушевих от това, че в мазнината не остана и грам корнфлейкс, че вече правя рецептата няколко пъти и то с по 2 кг. месо:) Поднесете с любим сос, аз заложих на леко пикантен.
Непременно опитайте!
Да ви е сладко!
о благодаря и на двете ви!
ОтговорИзтриванеА аз все си игграя всяко едно оваляно, да го прегърна с длани :) че да залепва добре корнфлейкса. Така ще правя вече :)
О, този трик го знам и го правя с червени чушки,
ОтговорИзтриванекоито последно овалвам в галета и оставям да попие.
После са много хрупкави :)
Чудесно е месцето, Траянче!
Хубав вторник!
Уха, апетитни са, спор няма :) 2 кг месо ще поеме доста гости :)
ОтговорИзтриванеДо гости не остава:) Домочадието се справя и само:)
ИзтриванеИзползвам този трик когато панирам нещо в галета, а виж как е удачен и за корнфлейкс!
ОтговорИзтриванеХубава вечер, Траянче!
Панировката с корнфлейкс ни е любима. страхотни бутчета! Доставка по домовете правите ли?:))) Поздрави, Траянче!
ОтговорИзтриванеВсяко нещо си иска хитринката,благодаря за споделената от теб,Траяна,ще опитам непременно!Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеЕ, аз отказах домочадието от този вид храна и колкото и да са вкусни, не мога някак да си го причиня- много работа, бе, Траянче, как имаш нерви;))) Хайде, поздрави се по този повод;)
ОтговорИзтриване