понеделник, 9 март 2015 г.

Бутчета KFC


Толкова рецепти изпробвах с корнфлейкс, че свят ми се завива, като си спомня. И все нещо куца, не става. Пада пустият му корнфлейкс и накрая тук-там останало парченце от него, но не е желаният готов продукт. Този път обаче му хванах цаката:) И то благодарение на Веси от "Сладко и солено", благодаря ти!Каква е тайната ли? Панировката трябва да изсъхне. Просто и лесно, ама кой да знае:) Ето и рецептата.

Продукти:

1 кг. пилешки долни бутчета или крилца
1с.л. сол 
2-3с.л. брашно
1/2ч.л. куркума
малко черен пипер
малко червен пипер
2 яйца 
1/2 п. натурален царевичен корнфлейкс
олио за пържене

Приготвяне:


Сложете пилешкото със солта в тенджера с вода , да заври. Махнете от котлона, прецедете и оставете да изстине. В това време си пригответе останалите продукти. Разбъркваме брашното с подправките. Ако нямате куркума, това не е беда и без нея ще минете:)Оваляйте месото в брашно.  Разбийте яйцата и натрошете корнфлейкса.  Потопете пилешкото в яйца, после оваляйте в корнфлейкс. Наредете готовото месо в тава, застлана с хартия за печене. Трябва да съхне 30 минути. На 15-та обърнете, за да изсъхне панировката и отдолу. После изпържете в загрята мазнина или фритюрник. Така се въодушевих от това, че в мазнината не остана и грам корнфлейкс, че вече правя рецептата няколко пъти и то с по 2 кг. месо:) Поднесете с любим сос, аз заложих на леко пикантен.
Непременно опитайте!
Да ви е сладко!  

8 коментара:

  1. о благодаря и на двете ви!
    А аз все си игграя всяко едно оваляно, да го прегърна с длани :) че да залепва добре корнфлейкса. Така ще правя вече :)

    ОтговорИзтриване
  2. О, този трик го знам и го правя с червени чушки,
    които последно овалвам в галета и оставям да попие.
    После са много хрупкави :)
    Чудесно е месцето, Траянче!
    Хубав вторник!

    ОтговорИзтриване
  3. Уха, апетитни са, спор няма :) 2 кг месо ще поеме доста гости :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. До гости не остава:) Домочадието се справя и само:)

      Изтриване
  4. Използвам този трик когато панирам нещо в галета, а виж как е удачен и за корнфлейкс!
    Хубава вечер, Траянче!

    ОтговорИзтриване
  5. Панировката с корнфлейкс ни е любима. страхотни бутчета! Доставка по домовете правите ли?:))) Поздрави, Траянче!

    ОтговорИзтриване
  6. Всяко нещо си иска хитринката,благодаря за споделената от теб,Траяна,ще опитам непременно!Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  7. Е, аз отказах домочадието от този вид храна и колкото и да са вкусни, не мога някак да си го причиня- много работа, бе, Траянче, как имаш нерви;))) Хайде, поздрави се по този повод;)

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)