сряда, 4 март 2015 г.

Фритата с наденички


Днешната рецепта не е нищо особено, но пък става  бързо и спасява положението след дълъг ден. Общо взето е от типа "опразни хладилник", защото може да сложите всичко, което ви е под ръка. Аз имах сурова наденица, така че сложих нея.

Продукти:

6 яйца
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
2 наденички/ при мен сурови/
3 печени чушки
3-4 кисели краставички
сол, черен пипер
100 гр. сирене
200 гр. кашкавал
олио или зехтин

Приготвяне:

Нарежете лука и чесъна на ситно и ги запържете в малко зехтин или олио. Добавете наденичките, нарязани на парченца, докато се запържат. Нарежете краставичките и печените чушки на по-едри парченца. Сложете и тях и отстранете от котлона.Настържете сиренето или го натрошете, зависи как го предпочитате. Прибавете го към другите продукти.Разбийте яйцата. Овкусете ги с пипер и сол.Пригответе си тавичка с диаметър 20 см. Намажете с масло или олио. Изсипете вътре фритатата и сложете в загрята фурна за около 10 -15 минути.Можете да направите фритатата и в тиган, но трябва след запичането отдолу да обърнете и от другата страна. Лично аз моята я правя в мултикукъра, защото не ми се налага да я пипам след като вече съм я сложила и така се запазва цяла. Малко преди да я извадите, поръсете обилно с настъргания кашкавал. Воала, бърза и вкусна вечеря за цялото семейство:)
Да ви е сладко!

8 коментара:

  1. Красиво и вкусно ястие ни поднасяш, Траянче.
    Слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
  2. ооо, така с наденица много ми харесва :)
    Чудесна е!

    ОтговорИзтриване
  3. Като парче торта изглежда и определено ме спечели с наденицата :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ооо, уважавам ги тези рецепти:) Прелест! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Каква е пухкавелка само, много апетитно ястие, Траянче. :)

    ОтговорИзтриване
  6. Много пухкава е станала,Траянка!Наистина блага гозба е това,може да прочисти хладилника ,доставяйки завиден резултат и предполага голямо разнообразие!Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  7. Супер е за тестисите

    ОтговорИзтриване
  8. Откога се каня да фритатствам и аз, ма по-зеленчуково. Мерси, че ме подсети, Траянче!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)