Подариха ми форма за мадленки и все отлагах направата им. Когато най-накрая остана време да ги направя, останах очарована от вкуса им. Меки, ароматни и топящи се в устата. Ако имате формичка, непременно ги опитайте!
Продукти за около 30 сладки:
130 гр. меко масло
25 гр. мед
1 с.л. ром
140 гр. брашно
3/4 ч.л. бакпулвер
3 яйца
100 гр. пудра захар
1 ванилия
настърганата кора на една мандарина
Приготвяне:
Сложете в метална купа маслото и меда. Разтопете на слаб огън, сложете рома и оставете настрани да се охлади. Сложете в брашното бакпулвера. Яйцата разбийте със захарта и ванилията до пухкав крем. Добавете настърганата кора. На три приема добавете брашното. Налейте внимателно течната смес по стените на купата, за да не спадне обемът. Разбъркайте на слаба степен с миксер до обединяване на продуктите. Завийте купата със свежо фолио или торбичка и оставете за час в хладилника. Сложете във формите по 1 с.л. от сместа и изпечете в загрята фурна на 180 градуса до златисто. Моята форма е силиконова и не изисква намазване. Ако вашата е метална, намажете я непременно с масло. По желание поръсете с пудра захар, но и без нея са трепач:)
Да ви е сладко!
Източник
чудни пухкавелки! Все ми се е искало да си направя мадлени и явно трябва да си купя форма :)
ОтговорИзтриванеБез форма не стават ли, аз нямам, но твоите изглеждат страхотно и ми се ще да опитам :)
ОтговорИзтриванеБез форма, мисля, че ще е трудна работа:) Но можеш да пробваш, да речем в кошнички:)
ИзтриванеХай` сега формичка ли да купувам:(
ОтговорИзтриванеАми нямаме формичка,
ОтговорИзтриванеама вие като имате ще спретнете
1-2- колетчета ;)
Сигурна съм, че са чудесни, Траянче!
Хубава седмица!
Много нежни изглеждат,Траянка,със сигурност се топят в устата,ароматите също са чудесни!
ОтговорИзтриванеЧудни са! И аз съм без такава форма, но ще се почерпя от твоите!:) Поздрави!
ОтговорИзтриванеТраянче, в моменти като този, съжалявам, че нямам формички. Вкусът на мандарините към сладкиши ми е любим.Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеМадленки -
ОтговорИзтриванеедни от най-нежните, фини и елегантни кулинарни творения, Траянче.
Твоите изглеждат приказно - поздрави за теб и хубаво утре!