четвъртък, 29 януари 2015 г.

Пангасиус на фурна


Много  обичаме риба у дома, само с малкия обаче. Останалите се мусят/ ами, като си нямат работа, да е мусят:)/. Заради тях обаче избягвам да пържа, защото" ужасно миришела":) Ето затова и си направих пангасиус на фурна.

Продукти:

5-6 филета пангасиус
1ч.ч натурален корнфлейкс
2 яйца
сол, пипер, зехтин или олио

Приготвяне:

Нарежете филетата на парчета и оставете да се отцедят.В това време натрошете или счукайте корнфлейкса на парченца. Овкусете рибата със сол и пипер. Разбийте яйцата. Потопете всяко парче в яйце, после в корнфлейкс и наредете в тава върху хартия за печене. Полейте с тънка струйка мазнина. Изпечете в загрята на 180 градуса фурна до златисто. Ако корнфлейксът започне да загаря, покрийте с фолио и допечете.
Да ви е сладко!

7 коментара:

  1. Ех, тъкмо мислех да пека филенца пангасиус, а идеята с корнфлейкса много ми хареса, Траянче! Май ще я открадна:) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно решение на проблема:))),а пък и вкусно!

    ОтговорИзтриване
  3. Много е вкусно, особено с подходяща според сезона салата или сега с туршия! Аз ползвам галета, но с корнфлейкса е по-вкусно.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Траянче, ще има повече за обичащите. Хапвайте си и да ви е сладко с мъника, и аз обожавам рибка. ;)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Оригинална хрумка за корнфлейкса :) Както залежава един натурален царевичен, следващата рибка може да е по твоему :)

    ОтговорИзтриване
  6. Всичко е чудесно, обожавам риба. Ма тази точно я избягвам.
    Поздрав, Траянче!

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесна идея за паниране с корнфлейкс и печене, Траянче,
    предполагам, че може да се приложи и за друг вид риба...
    Поздрави за теб и хубав ден!


    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)