Готови ли сте за Никулден? Обичам много риба и, честно казано, сама си я изяждам. Другите отстрани само гледат. Винаги пълня шарана с ориз и орехи, по рецептата на баба, можете да я видите тук, но тази година направих шаран със зеленчуци. Стана чуден:)
1 шаран - 1, 500 кг.
6 глави лук
4 моркова
1 глава чесън
300 гр. гъби
100 мл. бяло вино
1 китка магданоза
50 мл. вода
1 лимон
олио, сол, черен, червен пипер
Приготвяне:
Изчистете шарана, измийте и осолете. Сложете го в намаслена тава. Нарежете 2 глави лук на дребмо и дръжките на гъбите. Задушете ги малко олио. С тази плънка напълнете шарана и сложете клечки за зъби, за да затворите корема. Останалия лук, морковите и магданоза нарежете и сложете в тавата около шарана. Добавете и шапките на гъбите.Направете прорези отгоре и сложете по резенче лимон. Поръсете със сол, черен и червен пипер. Излейте виното и водата, полсе печете до златисто на 200 градуса.
Уф, не обичам шаран!
ОтговорИзтриванеНо, да ти е сладко :)
И хубав празник!
Траянче, да ти е сладко. ;) Другите само губят.
ОтговорИзтриванеПоздрави и весели празници!
Как няма да ни е сладко - чудесен шаран! :)
ОтговорИзтриванеПриятна вечер!
Отличен е ! Хубав Никулден :)
ОтговорИзтриванеМиналата година направих шаран с ориз и орехи. Стана изключително вкусен. Идеята ти за шаран със зеленчуци е много добра и бих се възползвала. :) Хубав празничен утрешен ден, Траянче!
ОтговорИзтриванеЧудесен е, Траянче,
ОтговорИзтриванехареса ми идеята за зеленчуковата компания и изглежда страхотно!
Честита, благословена и хубава празнична вечер!
Честит Никулден, Траянче! С пожелания за здраве и благополучие! Чуден е шаранът!:)
ОтговорИзтриванеPrekrasno i vkusno. Uspeshen i blagosloven dekemvri !!!!
ОтговорИзтриване