петък, 5 декември 2014 г.

Шаран със зеленчуци


Готови ли сте за Никулден? Обичам много риба и, честно казано, сама си я изяждам. Другите отстрани само гледат. Винаги пълня шарана с ориз и орехи, по рецептата на баба, можете да я видите тук, но тази година направих шаран със зеленчуци. Стана чуден:)

Продукти:
1 шаран - 1, 500 кг.
6 глави лук
4 моркова
1 глава чесън
300 гр. гъби
100 мл. бяло вино
1 китка магданоза
50 мл. вода
1 лимон
олио, сол, черен, червен пипер

Приготвяне:

Изчистете шарана, измийте и осолете. Сложете го в намаслена тава. Нарежете 2 глави лук на дребмо и дръжките на гъбите. Задушете ги малко олио. С тази плънка напълнете шарана и сложете клечки за зъби, за да затворите корема. Останалия лук, морковите и магданоза нарежете и сложете в тавата около шарана. Добавете и шапките на гъбите.Направете прорези отгоре и сложете по резенче лимон. Поръсете със сол, черен и червен пипер. Излейте виното и водата, полсе печете до златисто на 200 градуса.

Да ви е сладко!

8 коментара:

  1. Уф, не обичам шаран!
    Но, да ти е сладко :)
    И хубав празник!

    ОтговорИзтриване
  2. Траянче, да ти е сладко. ;) Другите само губят.
    Поздрави и весели празници!

    ОтговорИзтриване
  3. Как няма да ни е сладко - чудесен шаран! :)
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Миналата година направих шаран с ориз и орехи. Стана изключително вкусен. Идеята ти за шаран със зеленчуци е много добра и бих се възползвала. :) Хубав празничен утрешен ден, Траянче!

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесен е, Траянче,
    хареса ми идеята за зеленчуковата компания и изглежда страхотно!
    Честита, благословена и хубава празнична вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Честит Никулден, Траянче! С пожелания за здраве и благополучие! Чуден е шаранът!:)

    ОтговорИзтриване
  7. Prekrasno i vkusno. Uspeshen i blagosloven dekemvri !!!!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)