сряда, 16 юли 2014 г.

Фалшиво тирамису

Кой не обича тирамису? Малко са тези хора, според мен. И у дома много се тачи, обаче... Не винаги има маскарпоне, не знаеш колко са пресни яйцата и хиляда и една още причини, за да прибегна до по-бързия вариант. Или с други думи казано - фалшивия вариант:)

Продукти:

1 пакет бишкоти "Савоярди"
200 мл. течна сметана
1 шоколад
1 к.ч. еспресо
2 с.л. ром

Приготвяне:

Подгответе си подходящ съд или чаши както при мен. Смесете кафето с рома и потапяйте всяка бишкота за секунда в тази смес. Наредете ред бишкоти. Разбийте сметаната до меки върхове и сложете половината от нея върху бишкотите. Настържете половината шоколад. Отново нареждаме сиропирани бишкоти, сметана и шоколад. Накрая декорираме по избор. Оставяме поне за няколко часа в хладилник, да стегне.
Да ви е сладко!

8 коментара:

  1. О, придърпвам си веднага една чашка :)
    Чудсно тирамису :)

    ОтговорИзтриване
  2. Траянче, и фалшиво и оригинал в никакъв случай не отказвам. Много любимо и на мен. Хубаво лято!

    ОтговорИзтриване
  3. Идеално е :) и аз така с маскарпонето, яйцата и т.н. Крадвам си :)

    ОтговорИзтриване
  4. Траянче, чудесно се е получило! Покрай децата и аз все имам притеснения за суровите яйца и непременно ще опитам този вариант. Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотно е..., Траянче, чудесно предложение за лятна наслада.
    И аз почти винаги имам съмнения относно яйцата,
    а твоята идея е много свежа и изкушаващо апетитна.
    Благодаря, поздрави и усмихнати летни дни!

    ОтговорИзтриване
  6. Бих заложила на животинска сметана и оттам насетне, лъжи ме колкото искаш- ще си изям всичко до последната лъжичка;)) Чудесно е!

    ОтговорИзтриване
  7. И аз като Мартето,ако е животинска сметаната,почвам веднага от първата чашка с голямата лъжица и хич не ми пречи,че било фалшиво,супер е!

    ОтговорИзтриване
  8. И аз обичам много, във всякакви варианти. Този тук е поредният изкушаващ. Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)