сряда, 11 юни 2014 г.

Баунти

Децата много обичат кокос във всякакви вариаци. Баунти беше много популярен десерт, когато излизаха всички американски десертчета. Тъй като става много бързо, а и с малко продукти, никак не го мислих. А количеството си е доста добро накрая:)

Продукти:

85 гр. захар
50 гр. масло
200 гр. течна сметана
1 ампула ванилия
200 гр. кокосови стърготини

Бял и черен шоколад за декорация

Приготвяне:

В метален съд загрейте сметаната, маслото и захарта. Разбъркайте, до стопяване на захарта. Добавете кокоса и ванилията и разбъркайте добре. Оставете готовата смес настрани да се охлади.

Сложете свежо фолио върху дъската за хляб и разстелете сместа върху него. Направете я с дебелина по желание. Заравнете с  ръце или точилка. Оставете за два часа в хладилника, да стегне. С остър нож нарежете правоъгълни блокчета. Разтопете двата шоколада поотделно на водна баня и декорирайте. Можете да облеете с шоколад или просто да направите ивици.

9 коментара:

  1. Чудесни са Траянче ! И хем лесни ихем много :) Открадвам идеята :)

    ОтговорИзтриване
  2. Имам затруднения с публикуването на коментари :) но ще повторя ако се налага - чудесни, лесни и количеството е добро ! Крада идеята веднага :)

    ОтговорИзтриване
  3. Вкусно! Баунти и Туикс са ми от най-любимите пакетирани от този тип :)
    Чудесен домашен вариант, Траянче!

    ОтговорИзтриване
  4. И аз бях луд фен на Баунти навремето. Ще взема да си припомня вкуса му. Поздрави, Траянче!

    ОтговорИзтриване
  5. Кокос и сметана -
    страхотно предложение и много ароматно съчетание, Траянче.
    Ще се хареса и у дома, благодаря за чудесната рецепта, поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. О, толкова ароматно десертче, че няма как да не си взема поне едно:). Страхотни са "блокчетата", Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Аз определено съм голям фен на кокос в десерти! Така че, Траянче, да не се чудиш къде ти е липсващото блокче от симката. ;)
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  8. Баунти е единственото от рода на Марс,Сникерс и подобните,което мога да се прежаля да хапна,много ми накъртят ,това е причината да ги игнорирам,но при теб виждам,че захарта е точното количество,което ще понеса и си дръпвам едночко още сега!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  9. И за мен едно Баунти! Това от дете го обичам, а никога не съм се сещала да моля баба да ми направи. Все пак в България нямаше такъв десерт до поне 1990 година... Аз го знаех от Франция, където му казваха и все още казват Бунти :)

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)