понеделник, 22 април 2013 г.

Крекери

Бързи, лесни и много вкусни:) Крекерите са любими, защото всеки минава по всяко време, дърпа и хруска:) Не съм променяла нищо от оригиналната рецепта, направо ги представям.

Продукти:

50 мл. вода
50 мл. зехтин
1/2 ч.л. сол
150 гр. брашно

За намазване:
1с.л. вода
1с.л. зехтин
1 скилидка чесън


Приготвяне:

От продуктите замесете меко и еластично тесто и оставете за 20 минути да отпочива. Пригответе си сместа за намазване. Счукайте чесъна и смесете с водата и зехтина. Върху пекарска хартия разточете тънък правоъгълник от половината тесто/ аз го разделих на 3 дори/ и намажете с чесновата смес. 

Поръсете с мак и сусам и нарежете на различни форми. Изпечете на 170 градуса в загрята фурна. Гризкайте в компанията на различни сосове, аз имах кьопоолу или само така, без нищо, също са много вкусни.
Да ви е сладко!

11 коментара:

  1. Много готина идейка! Страхотно изглеждат! Сега като дойдат почивните дни определено ще ги пробвам!
    Хубава седмица от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Идва ми да ги захрупам през монитора!
    Спорна и усмихната седмица, Траянче!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна закусчица! Бих ги пробвала и със сиренце!

    ОтговорИзтриване
  4. Ох, Траянче, направо ми се прииска сега да си захрупам пред тв, толкова вкусни крекерчета си приготвила! Прекрасна седмица от мен!

    ОтговорИзтриване
  5. Ммм...вкусни.
    Ще пробвам и аз :)

    ОтговорИзтриване
  6. От кога им се каня и аз :) още не им е дошъл редът :)
    Чудесни са Траянка!

    ОтговорИзтриване
  7. Мммм, изглеждат много хрупкави!А с чесънчето сигурно много разяждат.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  8. Много хубави снимки, Траянче! Наистина са вкусни. И аз вчера точно по тази рецепта ги направих :) Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  9. Чудесно предложение, вместо купешките боклуци!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  10. Сега като дойде сезона на биричката, само крекери ще ми са в главата и непременно ще намина пак;) Хубава вечер, Траянче!

    ОтговорИзтриване
  11. Мммм,крекери!! Точно по мой вкус! Сега си донесох солетки и тарали, но после пак атакувам печенето на такива :) Ще пробвам и твоето предложение :)

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)