Обиколихме моренцето, попекохме се и хайде обратно в жегите. Още ми е мъчно за онези 29 градуса, на които бяхме, без да разберем нищо от ударните температури в Заарата. Албена ми е любим курорт от детството, сигурно, защото съм прекарала в него точно 21 лета:) Ако още не сте ходили там, непременно я посетете, няма нищо общо с южните курорти, нищо , че е по - далечко, няма да съжалявате:) Сега към рецептата.
Немската палачинка бе много популярна в блоговете през пролетта и аз също не я подминах. Палачинкките са любими на всички, но тази направо си е бърза и лесна, особено ако я направиш в две-три тави, че да има повечко порции:)
Спрях се на рецептата на Танчето, защото най - ми пасна , така че ще я дам така, както я е направила тя.
Продукти:
3яйца
3/4 ч.ч. леко затоплено прясно мляко
3/4 ч.ч. брашно
1 1/2 с.л. захар
щипка сол
ванилия
60 г масло
Приготвяне:
Включваме фурната на 200 градуса, за да загрее. Когато се нагорещи достатъчно, поставяме вътре тавата (празна), в която ще печем палачинката. Желателно е тавата да е с незалепващо покритие, но и да нямате такава не е фатално. Моята не беше и пак се
получи:)
получи:)
През това време приготвяме палачинковата смес. С миксер разбиваме яйцата, захарта, прясното мляко, брашното, солта и ванилията до хомогенизиране на сместа.
Изваждаме сгорещената тава от фурната, слагаме маслото и връщаме тавата обратно във фурната, за да разтопим маслото. След това изваждаме тавата от фурната, разклащаме добре, намасляваме стените й и изсипваме палачинковата смес вътре.
Печем палачинката за около 15 минути при температура от 200 градуса. След това намаляваме до 170 градуса и печем още 5-10 минути.
Когато палачинката е изпечена, изключваме фурната, отваряме вратата й около 1 педя и оставяме вътре, за около 10 минути, тавата с готовата палачинка. Правим това с цел да не се получава рязка смяна на температурата и палачинката да спадне бързо.
После нападаме. Ако обичате крем карамел, това е вашата палачинка. На мен на вкус ми заприлича точно на такъв крем.Изваждаме сгорещената тава от фурната, слагаме маслото и връщаме тавата обратно във фурната, за да разтопим маслото. След това изваждаме тавата от фурната, разклащаме добре, намасляваме стените й и изсипваме палачинковата смес вътре.
Печем палачинката за около 15 минути при температура от 200 градуса. След това намаляваме до 170 градуса и печем още 5-10 минути.
Когато палачинката е изпечена, изключваме фурната, отваряме вратата й около 1 педя и оставяме вътре, за около 10 минути, тавата с готовата палачинка. Правим това с цел да не се получава рязка смяна на температурата и палачинката да спадне бързо.
Хубав и вкусен уикенд!
Нещо съм пропуснала тази немска палачинка. Изглежда много лесно, бързо и не по-малко вкусно. Ще я планувам при следващия ми мерак за хапване на палачинки.
ОтговорИзтриванеДобре завърнала се :) ...абе ,подозирах аз ,че сте намерили райския кът :)) ...била съм в Албена преди много години - спомням си колко е красиво и навремето беше много шик :)) !
ОтговорИзтриванеЩе я опитам палачинката ,щото обичам и крем карамел :) !
Хубава събота и неделя ,Траянче !
Нещо не си спомням рецептата да съм я срещала през пролетта, но затова пък предложението ти тотално ме грабна, Траянче!! Със сигурност ще се възползвам от идеята :)
ОтговорИзтриванеЧудесна,чудесна и не се е залепила за тавата.А предполагам,че е била и вкусна!
ОтговорИзтриванеА за Албена, наистина е по-далече, но е по-спокойно и доста по-хладно!Има си собствено очарование!Бях там като студентка и много ми хареса!
Тази палачинка е безумно вкусна :)
ОтговорИзтриванеХубава вечер, Траянче!
За Албена си съвсем права,това е един курорт,който съумя да се опази от безумно презастрояване и плажната ивица е много дълга и широка с фин пясък.Но вече ми идва малко далечко за плаж в събота и неделя.
ОтговорИзтриванеНемската палачника на мен в незалепващата тава така яко ми залепна,че май наистина е без значение :) ,иначе си е супер закуска,както се вижда и при теб!
Поздрави и хубава неделя,Траянче!
Май е време да я пробвам тази палачинка :). Твоята се е получила чудно :). Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеМдаа и аз си мисля, че е врвмв най после да я опитаме и ние тази палачинка, чудно изглежда Траянче! За Албена споделям твоите пристрастия макар миналата година да останах разочарована, но не от курорта, а от облужването ... но то това си е класика по нашето черноморие:))
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица!
Албена и на мен ми е любим курорт. И ние току що се връщаме от там :))
ОтговорИзтриванеНа тази палачинка и аз й се каня от доста време, но още не съм я направила.
Поздрави и пожелания за хубава нова седмица!
Траянка и аз тия дни бях в Албена, наистина е страхотен курорт- чисто, красиво и с много зеленина, с широка плажна ивица и фин пясък...
ОтговорИзтриванеВидях,че си ми писала във ФБ, не виждам опция да ти отговоря там и за това ти пиша тук.
Ето тези бисквитки са ми любимите за украса с фондан.
http://vkusnosbety.blogspot.com/2012/04/blog-post.html
Много ти благодаря! аз днес се порових и ги открих. Сложи си търсачка в блога или етикети, иначе направо побелях, докато ги открия:)
ИзтриванеОпитах да пиша и на мейла ти, но започва да ми иска инсталиране на Outlook 2007
ОтговорИзтриванеИ при мен е така:)
ИзтриванеПалачинката изглежда вкусна и бърза.И при мен свърши отпуската,но нямам избор.Поне си отпочинах,надявам се и при теб да е така.
ОтговорИзтриванеХубава вечер,Траянче!