Сезонът на тиквичките е и тъй като фритюрникът ми сдаде багажа, започнах да мисля алтернативни варианти. Този е един от тях и много ми хареса.
2 тиквички
1/2 ч.ч. ориз
200гр. кайма
200 мл.прясно мляко
150мл вода
червен, черен пипер, сол
1 малка главичка лук
2 яйца
Приготвяне:
Нарежете тиквичките на четири и издълбайте като лодки. Сложете в намазнена с олио тава и запечете за 20 минути.
В това време запържете лука, добавете издълбаната вътрешност на тиквичките, разбъркайте, овкусете с подправките, добавете ориза и каймата. Сложете малко водичка , за да сварите леко ориза. Трябва да се получи гъста смес. Извадете тавата с тиквичките, напълнете ги с готовата смес. Отстрани залейте с вода и прясно мляко.
Запечете за около половин час. Чак когато са готови и се запекат отгоре , посолете сосчето в тавата, иначе млякото ще се пресече. Застройте с разбитите яйца. Сервирайте с млечно-чеснов сос.
Да ви е сладко!
Чудесна рецепта, става и с патладжани:)
ОтговорИзтриванеХубава вечер, Траяна!
Обожавам тиквички под всякаква форма, а тези са ми едни от любимите! Поздрави, Траянче!
ОтговорИзтриванеТраянче,
ОтговорИзтриванеи аз пълних днес, ма с друга плънка;)
Но твоя модел са ми любимите;)
Хубава вечер!
Траянче, колко са апетитни тези тиквички само. Така хубаво си ги направила че ми се напълни устата чак.
ОтговорИзтриванеПрохладна вечер мила!
Buono ,buono :)....много вкусни тиквички ! И аз ги обичам с млечно -чеснов сос !
ОтговорИзтриванеХубав утрешен ден ,Траянче !
Това за сосчето в тавата ми хареса много!
ОтговорИзтриванеПоздрави от мен и хубаво лято!
Отдавна не пържа във фритюрник,освен пържени картофи.Всичко на фурната става много по-вкусно.Чудесна рецепта!
ОтговорИзтриванеМного вкусно,Траянка!А за чесновото сосче, без коментар, любимо!Поздрави!
ОтговорИзтриванеМного вкусни и любими! Изглеждат превъзходно! Приятни почивни дни!
ОтговорИзтриванеМного ви благодаря!Хубав уикенд!
ОтговорИзтриванеОпределено тази идея ми дипада повече отколкото да ги пържеш във фритюрника! Всяко зло за добро!
ОтговорИзтриванеГледай ти... а аз досега се мъчех първо да ги сваря леко тиквичките, после се поизгрях леко, докато ги дълбаех врели :))
ОтговорИзтриванеЧудесни са, Траянче! Благодаря за идеята с лекото запичане!
Хубав уикенд :)
Много вкусничко изглеждат, Траянче!
ОтговорИзтриванеЩе се възползвам от рецептата ти.