сряда, 4 юли 2012 г.

Пълнени тиквички с кайма и ориз

Сезонът на тиквичките е и тъй като фритюрникът ми сдаде багажа, започнах да мисля алтернативни варианти. Този е един от тях и много ми хареса.

Продукти:
2 тиквички
1/2 ч.ч. ориз
200гр. кайма
200 мл.прясно мляко
150мл вода
червен, черен пипер, сол
1 малка главичка лук
2 яйца

Приготвяне:

Нарежете тиквичките на четири и издълбайте като лодки. Сложете в намазнена с олио тава и запечете за 20 минути.





 В това време запържете лука, добавете издълбаната вътрешност на тиквичките, разбъркайте, овкусете с подправките, добавете ориза и каймата. Сложете малко водичка , за да сварите леко ориза. Трябва да се получи гъста смес. Извадете  тавата с тиквичките, напълнете ги с готовата смес. Отстрани залейте с вода и прясно мляко.


Запечете за около половин час. Чак когато са готови и се запекат отгоре , посолете сосчето в тавата, иначе млякото ще се пресече.  Застройте с разбитите яйца. Сервирайте с млечно-чеснов сос.
Да ви е сладко!

13 коментара:

  1. Чудесна рецепта, става и с патладжани:)
    Хубава вечер, Траяна!

    ОтговорИзтриване
  2. Обожавам тиквички под всякаква форма, а тези са ми едни от любимите! Поздрави, Траянче!

    ОтговорИзтриване
  3. Траянче,
    и аз пълних днес, ма с друга плънка;)
    Но твоя модел са ми любимите;)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Траянче, колко са апетитни тези тиквички само. Така хубаво си ги направила че ми се напълни устата чак.
    Прохладна вечер мила!

    ОтговорИзтриване
  5. Buono ,buono :)....много вкусни тиквички ! И аз ги обичам с млечно -чеснов сос !
    Хубав утрешен ден ,Траянче !

    ОтговорИзтриване
  6. Това за сосчето в тавата ми хареса много!
    Поздрави от мен и хубаво лято!

    ОтговорИзтриване
  7. Отдавна не пържа във фритюрник,освен пържени картофи.Всичко на фурната става много по-вкусно.Чудесна рецепта!

    ОтговорИзтриване
  8. Много вкусно,Траянка!А за чесновото сосче, без коментар, любимо!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  9. Много вкусни и любими! Изглеждат превъзходно! Приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  10. Много ви благодаря!Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  11. Определено тази идея ми дипада повече отколкото да ги пържеш във фритюрника! Всяко зло за добро!

    ОтговорИзтриване
  12. Гледай ти... а аз досега се мъчех първо да ги сваря леко тиквичките, после се поизгрях леко, докато ги дълбаех врели :))
    Чудесни са, Траянче! Благодаря за идеята с лекото запичане!

    Хубав уикенд :)

    ОтговорИзтриване
  13. Много вкусничко изглеждат, Траянче!
    Ще се възползвам от рецептата ти.

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)