сряда, 13 юни 2012 г.

Ефектна питка със сирене




Помните питката по Валя Зуркан. Ето това обаче е първият опит. Оказа се, че дефектът  се превърна в ефект.
За да направя перфектни кръгове, разточвах всяка кора, след като я бях поставила върху предходната. Оказа се, че така тестото изтънява и когато се оформят плетениците, в средата им остава място. Напълних тези местенца със сирене и оставих леко да втаса, поръсих с шарена сол и червен пипер сиренето, ръснах му и малко олио. Получи се страхотна и ефектна пита. Така че ще дам отново продуктите за тестото, а за оформлението , мисля, че всичко е ясно:) Ако все пак искате , погледнете отново тук.

Продукти:

200 гр. прясно мляко
200 гр. кисело мляко
2 яйца + един белтък/ жълтъкът се отделя за намазване/
1 с.л. сол
1/2 с.л. захар
4 с.л. олио
1 кубче прясна мая
брашно за меко тесто/ около 800 гр./
Това е всичко:)
Да ви е сладко!

29 коментара:

  1. Траянче ама наистина се е получила страхотна пита с това сиренце и шарена сол ммммм...прелест.
    Прегръдки за хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Траянче, наистина е много ефектна! А, представям си и колко вкусна е била.
    Поздрави и пожелания за хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Ели! Честно казано, не стигна:)

      Изтриване
  3. Че е ефектна,то се вижда!
    Че ще е вкусно,сигурно е!
    И ясно ми стана,защо така стана!
    Така се получава и при мен по някога,и дефектът си има своя чар,ама свиркай си,нали беше вкусно?
    Поздрави Траяна,много ми хареса питката ти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря, чудна беше:)

      Изтриване
  4. Наистина много ефектна пита!
    И страхотна изработка!

    ОтговорИзтриване
  5. А мен в тези жеги така ме е налегнал мързела, Траянче, че готованската веднага бих си отчупила парченце от тази апетитна питка. Хитро е това с пълнежа, много добре се е получило!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Ева! От майстор като теб това си е чиста похвала:)

      Изтриване
  6. О, тази питка е не само ефектна, но и сигурно много вкусна, Траяна! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Ама как си я завъртяла с това сиренце в средата!Много хубаво се е получила-на всеки индивидуално парченце!Траяна,как ти се пече в тая жега!...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами, няма как, трябва да се яде:)

      Изтриване
  8. С толкова много сиренце и с комбинация от млекца в тестото просто нямам грам съмнение,че троха не е останала за нула време!
    Чудна е,Траянче!

    ОтговорИзтриване
  9. Не можах точно да разбера къде й е дефекта, така хубаво и вкусно си изглежда, че ми иде да си отчупя залче!

    ОтговорИзтриване
  10. Майсторството си е майсторство :) Наистина страхотен ефект е станал - и толкова вкусен, че и аз бих си взела парченце преди да свърши :) Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  11. АААА
    Не знам дали дефекта се е превърнал в ефект,но с удоволствие ще я хапна за закуска,изглежда страшно апетитна!
    хубав ден Траяна

    ОтговорИзтриване
  12. Чудна, чудна мммм....!


    Поздрави:)

    ОтговорИзтриване
  13. Прекрасна пита, Траянче, а и сигурно много вкусна.

    ОтговорИзтриване
  14. Ефекта го видях, сега покажи дефекта;))))
    Чудно Траянче, искам утре сутрин като стана , една такава ароматна, поръсена със солчица питчица да ме чака за закуска;))))
    Много хубава е станала!

    ОтговорИзтриване
  15. Тъкмо я оприличих на онази питка, а то каква била работата. Мислех, че си я променила умишлено. Изобщо не бих помислила, че е имало дефект. Изглежда много вкусно!

    ОтговорИзтриване
  16. Толкова е вкуснаааааа, и как ми се дояде :)

    ОтговорИзтриване
  17. Наистина е ефектна! Поздрави, Траяна!

    ОтговорИзтриване
  18. Траянка страхотна пита! Така ми се иска да съм по-наблизо, та да си отчупя едно крайче :)))
    Поздрави и хубава събота!

    ОтговорИзтриване
  19. А, това съм го проспала... Прекрасно изглежда!!!

    ОтговорИзтриване
  20. Идва ми да си отчупя парченце с една чаша айрянче:) Мале, как ми се прияде. Обожавам тестени неща:)

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)