четвъртък, 7 юни 2012 г.

Фарфале с пармезан и пилешко филе



Днес получих страхотен подарък от Италия. Моя голяма приятелка се завърна оттам и ми донесе пакет паста, която веднага приготвих.

За първи път ядем паста "Фарфале", но много ни хареса. Тя се оказа и толкова  фотогенична, че този път има много снимки. Снимах дори милата бележчица, която ми беше написала:) Живе, много ти благодаря! Хайде догодина още по - далече да идеш:)




Продукти:

500 гр. паста "Фарфале"
200 гр. пилешко филе
100 гр. пармезан
300 гр. гъби
200 гр. заквасена сметана
сол, черен пипер, бял риган

Приготвяне:
 Пастата се сварява според указанията на опаковката и се оставя да се отцеди.
Гъбите се нарязват на жулиени и запържват. Пилешкото филе също на малки късчета се запържва и когато е готово към него прибавяме гъбите и сметаната. Разбъркваме за кратко, овкусяваме с подправките.





Поднасяме пастата топла, заливаме със сметановия сос и поръсваме щедро с пармезан.
После сладко похапваме:)


Да ви е сладко!

29 коментара:

  1. Наистина са фотогенични тези панделки, а и вкусни:)

    ОтговорИзтриване
  2. Траянче, майка ми им казва "панделки"
    За мен са като папионки:)
    А рецептата е много вкусна!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Траянче, много обичам ястието, което ни предлагаш, много апетитно си го приготвила :)

    ОтговорИзтриване
  4. Честит подарък ! Наистина пастата е супер ,ама и рецептата е бомба :)) ! Да ви е сладко ,Траянче !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ивче, ти си спец, чакам друга рецепта от теб!

      Изтриване
  5. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  6. ВКУСНИЧКО...И ЧАША СТУДЕНО БЯЛО ВИНЦЕ!ДА НИ Е СЛАДКО!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен8 юни 2012 г., 7:42

    Pretty! This was a really wonderful post. Many thanks for providing this information.
    My blog post nome cachorro

    ОтговорИзтриване
  8. Много са фотогенични и фотосесията е станала страхотна!:) Големи чаровници са тези панделки! Рецептата е много вкусна! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  9. Ее,вкусна паста,интересна рецепта и хубави снимки!Какво му трябва още на човек?...
    Браво Траяна,много интересно си снимала пастата!

    ОтговорИзтриване
  10. Траянче, жалко, че не видях рецептата ти вчера.
    Бях намислила да правя нещо с пилешко филе и макарони и в крайна сметка си купих фикс със спагетини. И на никой не му хареса.
    Следващия път няма да се чудя какво да правя с пилешкото филе ;)
    Поздрави и пожелания за хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  11. Траянче, не само фотогенични, но и много вкусни изглеждат :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  12. Траянче, не само фотогенични, но и много вкусни изглеждат! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  13. Траянче, чудесни, фотогенични и вкусни са тези фарфалета!
    Много добра рецепта!

    ОтговорИзтриване
  14. Траянче, много вкусна рецепта и красиви снимки :)
    Сърдечни поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  15. Траяна, още като пишех онзи ден коментара нещо не се получи, но се надявах... Така че, сега отново - чудесна рецепта!
    От този тип ястия, при които и визията е красива, и вкусът е страхотен. Много ми допада!
    Сърдечни поздрави и хубава неделя, Диана

    ОтговорИзтриване
  16. Ох, че вкуснооооо:)


    Поздрави:)

    ОтговорИзтриване
  17. Невероятно вкусно,да си оближеш пръстите направо!Дояде ми се по нощите,Траянче!
    Лека нощ и весело утре!

    ОтговорИзтриване
  18. Прекрасни снимки!Предпочитам пастата със сметанов сос и твоето предложение много ми харесва!Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)