Отново един невероятен сладкиш, който бе приет с неописуемо въодушевление у дома:) Кухнята така ухаеше на масло и шоколад, че децата час по час подпитваха готово ли е това, което така сладко мирише. Крамбълът е сладкиш с плодове и маслена заливка. Има много рецепти из блоговете, но аз се спрях на тази от "Готвенето е забавно", защото исках не само плодове , но и маслена основа. Наистина се получи сполучлив и най-вече много лек сладкиш. Поради липсата на сладолед/ у нас винаги не стига/, крамбълът биде изяден за 5 минути и без сладоледа:)
Ето и рецептата:Продукти:
120 г бяло брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
110 г. меко краве масло
120 г. пудра захар
1 яйце
1 ванилия
4-5 сини сливи
1/2 ябълка
1/2 шоколад
Плодове, каквито ви се намират и обичате.
За заливката от трохи:
3 с.л. разтопено масло
50 г. захар
щипка сол
70 г. брашно
1 ванилия
1-2 щипки бакпулвер
Приготвяне:
За заливката смесете всички съставки с вилица до получаване на дребни и по-едри трохи. Оставете настрани, най- добре в хладилника.
Пресейте брашното, прибавете към него бакпулвера и солта. Маслото и пудрата захар разбиваме добре , добавяме яйцето . Накрая слагаме брашното.Получава се доста гъста смес. Изсипете я в застлана с хартия малка тавичка, кръгла или правоъгълна. Разнесете я с лъжицата на равномерен пласт. Нарежете плодовете си на парчета или резени и наредете върху тестото, между тях аз поставих парченца начупен шоколад . Отгоре поръсете със сместа на трохи. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40-45 минути или до златистокафяв цвят. После нападайте:)
Пресейте брашното, прибавете към него бакпулвера и солта. Маслото и пудрата захар разбиваме добре , добавяме яйцето . Накрая слагаме брашното.Получава се доста гъста смес. Изсипете я в застлана с хартия малка тавичка, кръгла или правоъгълна. Разнесете я с лъжицата на равномерен пласт. Нарежете плодовете си на парчета или резени и наредете върху тестото, между тях аз поставих парченца начупен шоколад . Отгоре поръсете със сместа на трохи. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40-45 минути или до златистокафяв цвят. После нападайте:)
Бързо, лесно и много вкусно! Невероятен десерт си приготвила, Траяна! Сърдечни поздрави!
ОтговорИзтриванеТраянче,денят ми започва чудесно с твоя сладкиш!Прекрасен е!
ОтговорИзтриванеПожелавам ти хубав ден!
Траянче, крамбълът ти е станал чудесен! Мога да си представя уханието.:-)))
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни!
Много примамливо изглежда крамбълът! А щом има и шоколад, представям си каква вкусотия е :)
ОтговорИзтриванеМного примамлив крембъл Траянче ,пък и лесен за правене.Страхотна рецепта!
ОтговорИзтриванеПрекрасни празнични дни ти пожелавам!
Траяна, сладкиша е страхотен, поздравления. Явно пак си се заредила със сливи, какви ли още предложения ще ни покажеш :)))) Чакам с нетърпение!
ОтговорИзтриванеМного обичам този сладкиш, Траяна!
ОтговорИзтриванеЧудесни сезонни плодове и съставки, много вкус и аромат - изглежда неустоимо.
Благодаря за чудесна идея,
поздрави и хубави празнични дни, Диана
Благодаря ви, момичета, наистина си е вкусотийка!
ОтговорИзтриванеШоколад и плодове в крамбъл, много апетитно съчетание,как да не питат децата за още?
ОтговорИзтриванеВесел утрешен ден!
Траянче,пак се представяш на ниво с този сладкиш!
ОтговорИзтриванеКакто вече стана ясно е точно от моята кръвна група-лесен,ароматен,плодов,суууупер!
С шоколадчето си е истинска наслада!
Хубав празник,мила!
Траяна,
ОтговорИзтриванепоздравления! Чудесно седи на монитора:-) Убедена съм, че е два пъти поне по добър в действителност.
Хубави празници!
Траяна, много ми допадна тази рецепта - има си плодове, и най- вече шоколад - спечелена съм за каузата:))).
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав следобед!