вторник, 7 юни 2011 г.

Мармарис - море през май

Позагубих се от хоризонта, не за друго, а просто за да си почина в едно райско кътче, наречено Мармарис:) Малко са думите, с които да го опиша, трябва да се види и да се почувства. Хотелът - невероятен, храната в изобилие - от вкусна - по-вкусна, преживяванията неповторими. Този път не снимах само кулинарните изкушения, но държа да ви обърна внимание на жената, която печеше гюзлеми в хотелски комплекс" Ideal prime beach", в който почивахме и ние. Всеки ден тя точно в 10 сутринта заставаше на определеното й място и не мръдваше оттам до 19 часа. Пред очите на всички гости сама приготвяше вкусните турски гюзлеми с различна плънка. Опашката цял ден не секваше, защото майсторлъкът си е майсторлък. Толкова тънички, хрупкави и вкусни гюзлеми не съм яла никъде.

Сега и малко снимки от самия курорт и хотел.
Страшно съжалявам , че нямаше как да снимам турската баня, която обаче горещо препоръчвам на всеки, който реши да посети Турция:)
Хотелът нощем е осветен в розово - лилаво.

Изглед от яхта.

Плажът сутрин.

И велосипед, пълен с .... цветя:)

И плажната ивица, все още пуста, но вечер оживена и цветна като танцуваща балерина.

9 коментара:

  1. Добре си се завърнала, Траяна.
    Много се радвам за тонуса и чудесните ти преживявания. Ще очаквам и новите ти кулинарни идеи вдъхновени от там.
    Поздрави и много усмивки, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Много ти благодаря, но оттам вдъхновения няма да има, защото всичко е страшно вкусно, но и лепящо се навсякъде:)

    ОтговорИзтриване
  3. Траянка,ето къде си се загубила напоследък,оказва се в един своеобразен рай!Радвам се,че си отпочинала,няма нищо по-хубаво от здравето,разбира се,и на второ място -от пътуванията!Те зареждат човек с толкова емоции и позитивна енергия,с прекрасни спомени!
    Сега ще има много да наваксваш,момичетата изобилстват от предложения!

    Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасна е причината да не публикуваш нищо тук, Траяна! Благодаря ти за споделените впечатления, снимки и вкусни гюзлеми! Поздрави

    ОтговорИзтриване
  5. Траяна, добре си дошла! Хубаво отсъствие, на което завиждам....благородно. Желая ти повече такива отсъствия, които да те зареждат с положителна енергия. А това означава че ще я предадеш и на нас.
    Спорен ден.
    Нора

    ОтговорИзтриване
  6. Ех, страхотни снимки! Предизвикват коптеж в мен...
    И аз имам много хубави спомени от Турция.

    ОтговорИзтриване
  7. Еххх...завидях :))) Много хубави снимки! Приятно изкарване на почивката от мен :) Скоро и аз ще се топна, но в нашето си Черно море :)

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря ви, момичета. Скорошно топване и на вас!:)

    ОтговорИзтриване
  9. Ох, Траяна - браво - страхотен избор на местенце за почивка!!! Това е любимият ми курорт в Турция! Божествен, типично средиземноморски град, въпреки че точно там се срещат двете морета :))!! С удоволствие бих го посещавала отново и отново!! Снимките ти са страхотни :) искам пак там!!!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)