четвъртък, 7 април 2011 г.

Пиле с доматено-чеснов сос ала Пепи


На това пиленце от "Храна за мой'те канибали"  на Пепи отдавна му бях хвърлила око. Тази седмица му дойде времето. Махнах само някоя и друга подправка, че не сме им много фенове, но стана невероятно пиленце, а в комбинация с царевичните питки, които ще видите в следващата публикация, - просто чудесен обяд за вечногладната фамилия:)
Продукти:
1пиле /около 1.2-1.5кг/ - нарязано на порции
1 лимонадено шише смлени доматки на сос
2 пълни с.л. лютеница
2 глави лук
1 глава чесън
3-4 с.л. олио
1 с.л. мед
100мл. вода
100мл. бяло вино

Приготвяне:
Лукът и чесънът се нарязват съвсем ситно. Заедно с пилето, нарязано на порции, се запържват за 3-4 мин. в олиото, докато месото си смени цвета. 
Доматите се  изсипват тенджерата.  Прибавят се водата, виното, меда  и всички подправки .
 Щом ястието заври,  котлонът се намалява и се оставя  да къкри тихо около час - докато омекне месото.Ако не е с консистенцията на сос /зависи от гъстотата на доматите или сока/ , се сгъстява с 1 с.л. царевично нишесте.

10 коментара:

  1. Виж к*во, това е Престиж,
    ядеш сега или гориш :))))

    който ял, ял, нали :)
    Другия път сложи и щипката риган за проба - хайде без дафинчето може, но преди няколко месеца преоткрих ригана като подправка - съвсем мъничко, но много приятен вкус добива от него. Особено на доматени сосове.

    Много се радвам, че ви е харесало пиленцето така приготвено, Траяна!
    Чакам рецептата за царевичните питки, че толкова брашно съм накупила.... да ме пита човек що ми е.

    ОтговорИзтриване
  2. Много апетитно изглежда, а и щом е ала Пепи, задължително ще е вкусно!
    Сърдечни поздрави, Траяна с пожелания за хубав край на седмицата!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ти, Ева!И на теб хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  4. Пепи, задължително ще пробвам, щом казваш!А питките в неделя:)

    ОтговорИзтриване
  5. Много вкусна гозба,Траянка!Ще я опитам и аз!
    Аз съм много по подправките и няма да пропусна дафиновото листче,а също като Пепи обожавам ригана!

    Уютни почивни дни ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ти, Еликсир! Приятен уиленд и на теб!

    ОтговорИзтриване
  7. Estupendo plato contundente y bien elaborado me encanta y su salsa exquisita,cariños y abrazos ,buena semana para tí.

    ОтговорИзтриване
  8. Траянка,благодаря още веднъж,че сподели рецептата на Пепи,наистина стана мноого вкусно ястие!Прегръдки и за двете!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)