На това пиленце от "Храна за мой'те канибали" на Пепи отдавна му бях хвърлила око. Тази седмица му дойде времето. Махнах само някоя и друга подправка, че не сме им много фенове, но стана невероятно пиленце, а в комбинация с царевичните питки, които ще видите в следващата публикация, - просто чудесен обяд за вечногладната фамилия:)
Продукти:1пиле /около 1.2-1.5кг/ - нарязано на порции
1 лимонадено шише смлени доматки на сос
1 лимонадено шише смлени доматки на сос
2 пълни с.л. лютеница
Приготвяне:
Лукът и чесънът се нарязват съвсем ситно. Заедно с пилето, нарязано на порции, се запържват за 3-4 мин. в олиото, докато месото си смени цвета.
Доматите се изсипват тенджерата. Прибавят се водата, виното, меда и всички подправки .
Щом ястието заври, котлонът се намалява и се оставя да къкри тихо около час - докато омекне месото.Ако не е с консистенцията на сос /зависи от гъстотата на доматите или сока/ , се сгъстява с 1 с.л. царевично нишесте.
Ммммммммммм
ОтговорИзтриванеМда, така се оказа!:)
ОтговорИзтриванеВиж к*во, това е Престиж,
ОтговорИзтриванеядеш сега или гориш :))))
който ял, ял, нали :)
Другия път сложи и щипката риган за проба - хайде без дафинчето може, но преди няколко месеца преоткрих ригана като подправка - съвсем мъничко, но много приятен вкус добива от него. Особено на доматени сосове.
Много се радвам, че ви е харесало пиленцето така приготвено, Траяна!
Чакам рецептата за царевичните питки, че толкова брашно съм накупила.... да ме пита човек що ми е.
Много апетитно изглежда, а и щом е ала Пепи, задължително ще е вкусно!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави, Траяна с пожелания за хубав край на седмицата!
Благодаря ти, Ева!И на теб хубав уикенд!
ОтговорИзтриванеПепи, задължително ще пробвам, щом казваш!А питките в неделя:)
ОтговорИзтриванеМного вкусна гозба,Траянка!Ще я опитам и аз!
ОтговорИзтриванеАз съм много по подправките и няма да пропусна дафиновото листче,а също като Пепи обожавам ригана!
Уютни почивни дни ти пожелавам!
Благодаря ти, Еликсир! Приятен уиленд и на теб!
ОтговорИзтриванеEstupendo plato contundente y bien elaborado me encanta y su salsa exquisita,cariños y abrazos ,buena semana para tí.
ОтговорИзтриванеТраянка,благодаря още веднъж,че сподели рецептата на Пепи,наистина стана мноого вкусно ястие!Прегръдки и за двете!
ОтговорИзтриванеПоздрави!