събота, 2 април 2011 г.

Мъфини с шоколад


Всеки вече е правил мъфини - видове хиляди, плънки всякакви:) Защо обаче аз ще ви занимая с моите, които са не само сполучливи, но и много вкусни? Защото имахме поръчка за кетъринг - 50 броя мъфини за конференция на директори, която се проведе вчера на 1-ви април в детската градина на моя син.С още две майки - Анита и Ели от "Уверена в кухнята" няколко пъти приготвяхме мъфини за различни детски празници . Малките кексчета страшно се харесали на целия персонал и хоп!- директорката ни поръча мъфини за тази конференция. Самата тя си ги представяше като малки тортички и ние ги украсихме по нейно желание. При самото приготвяне в кухнята на детската градина толкова много се забавлявахме, че тайничко ни се иска пак да ни поканят да им сготвим нещичко:)Имаме само две снимки, тъй като бяхме оплескани до уши и всеки поднос бе отнасян веднага за консумация. Накрая се оказа, че мъфините са свършили светкавично и дори директорката не е могла да ги опита:)Здраве да е! Пак ще й направим.Рецептата е на Ели и са с бял шоколад, но аз ги правя с какъвто имам. Стават невероятни!
Продукти:
2 яйца
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.ч захар
40 гр.бял или черен, настърган на ренде, шоколад
1/4 ч.ч.кисело мляко
1 и 1/8 ч.ч. брашно
100 гр. разтопено масло
Приготвяне:
В купа смесете брашното, бакпулвера, захарта и настъргания шоколад. В друг съд се разбиват яйцата, маслото и киселото мляко. След като се смесят добре, към тази смес се прибавят сухите съставки и се разбърква.Така получената смес се разпределя във формите за мъфини, като запълвате 3/4 от тях. Аз поставям и цяло парченце шоколад, когато мъфините се надигнат , десетина минути след започване на печенето. Така половинката парченце се запича, а другата се разтапя , без да залепне за формичката.  Пекат се за около 20 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса.

И.... едно пижамено парти:)

По-късно същия ден ние , трите кулинарки от сутринта, и още две майки от групата взехме участие в най-смешното първоаприлско пижамено парти на трета група от ЦДГ"Ян Бибиян"- Стара Загора. Условието да участваш беше само едно- да отидеш по пижама:) Ние по начало сме си щури, така че това за нас не бе никакъв проблем. Всички деца, учителки и директорката бяха по пижами. Падна голям смях и така подобаващо отбелазахме празника. Накрая бе ометено несметно количество неаполитански сладки, кекс, дребни сладки, сусамова пита и сок. Децата бяха омазани до уши, но щастливи и доволни, с пълни душички и коремчета. Мисля, че най-голямо задоволство изпитаха малчуганите, чиито майки бяха там, заедно с тях. Синът ми не престана да повтаря, че ме обича и че не е вярвал, че ще дойда по пижама и ще танцувам заедно с всички. Невероятен празник, много емоции и усмивки. Пожелавам на всички ви такива топли преживявания.

12 коментара:

  1. Много весело е било на пижаменото парти :))
    Мъфинките са страшно сладурски! Аз съм им любител. Ще пробвам!

    ОтговорИзтриване
  2. Непременно опитай, Ели, наистина са супер!А партито беше един път!

    ОтговорИзтриване
  3. Траяна,страхотен разказ и парти,браво!Винаги съм казвала,че няма нищо по-вълнуващо от малчугани на празник в детската градина!Представям си колко щастливи са били децата!
    Мъфинките са много нежни и цветни!

    ОтговорИзтриване
  4. Привет и от мен!
    Мъфините са прекрасни а предвид продуктите и много вкусни!
    А за партито ,не се и съмнявам!

    Поздрави,Надя!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря Ви, момичета!Поздрави и от мен.

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотни мъфини! Мисля да опитам тази рецепта.

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесна рецепта и декорация, Траяна -
    изглеждат фини, свежи и пролетни.
    Много чаровно парти!
    Поздрав и хубава нова седмица, Диана

    ОтговорИзтриване
  8. Много красиви са и мъфините, и децата! :)
    Сърдечни поздрави с пожелания за спорна нова седмица, Траяна!

    ОтговорИзтриване
  9. Поздрави и на вас, Ева и Диана! Благодаря и на двете ви.:)

    ОтговорИзтриване
  10. Много свежа и закачлива декорация! Чудесни кексчета! Партито е било много забавно :-)

    Спорна и успешна седмица :-)

    ОтговорИзтриване
  11. ооооо какво парти беше само СТРАХОТНО! Децата бяха много сладки и много щастливи, и само как се нащуряха.... За мъфините какво да кажа няма такава красота! :) :) :)

    ОтговорИзтриване
  12. Какво да кажеш, наше лошо няма!:)

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)