сряда, 30 март 2011 г.

Пиле с гъби по Дюкан

От известно време "откривам" топлата вода:) и ям по диетите на Дюкан. Засега свалям бавно, но славно килограми и то за първи път, без да гладувам. Най - голяма заслуга за това има Ели от "Уверена в кухнята". Тя ми подшушва разни рецепти и аз послушно ги изпълнявам. Ако обичате месце и млечни продукти, това е идеалната диета за вас.
Продукти:
500гр. пилешко филе/може и друго пилешко месо, което да обезкостите, но задължително без кожата/
2 глави стар лук
300 гр. гъби
50 гр. бяло вино
100 гр. прясно мляко
1 яйце
сол,черен пипер
Приготвяне:
Нарежете на едро лука, месото и гъбите. Задушете ги само с вода , знаете, че Дюкан не позволява никаква мазнина. В началото доста се чудех, но пилешкото месо си пуска достатъчно. Когато зеленчуците омекнат , добавете виното и оставете за 10 минути на слаб огън. Накрая слагаме прясното мляко, разбъркваме за още 5 минути и сваляме от огъня. Разбитото яйце добавяме в ястието и разбъркваме. Посоляваме и добавяме черен пипер на вкус. Гарнираме с любимата си зелена салата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)