сряда, 3 октомври 2018 г.

Пилешки шницел "Парма"



Нещо невероятно вкусно, бързо и разкошно. Ако не го опитате, няма как да разберете. Всяка хапка е блаженство. Специални благодарности на Катето за рецептата, можете да я видите в страхотния й блог "My candy kitchen".

Продукти:

2 бр. пилешки филета тип "Пеперуда"
Моцарела / купувам готова настъргана/
1-2 с.л. настърган Пармезан/ може и без него/
200 гр домати от консерва или 2-3 настъргани домата
1 глава лук
1 скилидка чесън
щипка захар
сол
черен пипер
зехтин или олио
1 п. галета
3-4 с.л. брашно
1 яйце

Приготвяне:

Всяко филе се реже на две и после напречно на още две. Трябва да се получат не много дебели шницели.
Лукът, заедно с чесъна, се нарязват и запържват в малко олио, добавят се доматите, солта, захарта, пипера и се вари до сгъстяване. Може да се ползва и готов сгъстен доматен сок. Оставя се настрани да изстине. Всяко парче пиле се овалва в брашно, после в разбито яйце и накрая в галета. Пържат се на среден огън до златисто. Поставят се в тава/ аз не я намазних, а ползвах хартия за печене/, върху всяко парче се поставя от доматения сос, поръсва се обилно с моцарела и пармезан и запича на 200 градуса в загрята фурна до разтапяне на кашкавала. Гарнитурата е по желание.
Да ви е сладко!

4 коментара:

  1. Траянче,
    видях рецептата при Катето.Чудесен, много лесен и красив шницел.Чудесен избор за гости и приятели.При теб също се е получил красив шницел.
    Поздрави и успешна нова седмица !

    ОтговорИзтриване
  2. Отдавна не бях разглеждала блоговете и сега като скролвах, видях Шницелът, дори помислих, че с теб сме го правили по едно и също време, но в увода разбрах:). Много вкусен е шницелът наистина, радвам се, че го сподели, за да може повече хора да си го приготвят. Няма нищо по-добро от такива препоръки. Благодаря ти за милите думи за моят блог, Траянче, аз също черпя идеи и вдъхновения от теб и блогът ти и всяка от рецептите ти е много сполучлива. Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)