понеделник, 29 януари 2018 г.

Пълнени земелки



Бързо, бързо, ама много бързо приготвяне и и светкавично изяждане. Тези малки хлебчета винаги са на промоция, накъдето и да се обърнеш, пък и да не са, не са никак скъпи. Продукти няма. Просто грабвате от хладилника, каквото мернете, и действате. Аз имах слайсове шунка и исках да ги оформя като цветенца, за да подлъжа децата. То на тях не им трябва много, ама хайде да е нещо по-различно като визия.

Продукти:

6 земелки
6 слайса шунка/ или друг колбас, може и нарязан на кубчета/
50 гр. кашкавал
6 яйца
30гр. масло
сусам, шарена сол

Приготвяне:

Отрязвате внимателно капачетата и ги отделяте настрана. Издълбавате с лъжица вътрешността и стривате на трохи с ръка. Добавяте настърган кашкавал, може кисели краставички, сирене, каквото обичате. Не ви трябва много плънка, няма как да я съберете в получените хлебни гнезда. Намазвате дъното и стените на земелките с масло, слагате колбаса, тъй като е с по-голям диаметър, той се нагъгря като цвете, слагате по 1 ч.л. от плънката  и леко чуквате по едно яйце, посолено на вкус. Печете в загрята на 180 градуса фурна до готовност на яйцето. Отделно намазваме капачетата с масло, поръсваме със сусам и шарена сол и леко ги запичаме. Умишлено не ги слагам заедно със земелките, защото са по-тънки и се изпичат по-бързо. Можете и да не слагате плънка, ако се притеснявате, че яйцата няма да се съберат в хлебчетата.
Да ви е сладко!

3 коментара:

  1. Еха колко е просто и интересно :)

    ОтговорИзтриване
  2. Траянче, припомни ми, па едно време бяха модерни тези пълнени хлебчета:)

    ОтговорИзтриване
  3. Траянче,
    преди години пълнените земелки бяха много често приготвяни в нашия дом.Много бързо и лесно се приготвят.Същевременно позволяват и голямо разнообразие относно продукти и начин на приготовление.Много вкусни се получават когато леко се измият с вода и след това се запекат във фурната.Чудесен е и твоят вариант, интересни и много красиви хлебчета са се получили.
    Поздрави и лека и спорна седмица !

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)