сряда, 29 ноември 2017 г.

Свинска кавърма в сач



Много вкусно и тъкмо за студено време и винце. Моят сач не е много голям, но стигна точно за 4 доволно големи порции. Можете да сложите каквото имате подръка.


Продукти:

600-700 гр. шарено свинско месо, да има и мазничко
 4-5 пиперки
2 големи глави лук
2 моркова
4-5 скилидки чесън
300 гр. гъби
1ч.ч. доматен сок
50 мл. вино + 50 мл. вода
магданоз, черен, червен пипер, сол на вкус


Приготвяне:

Месото се нарязва на хапки и запържва в по-голям съд . Добавят се нарязаният на едро лук, гъбите, чушките, морковите, чесъна и се похлупват, да се задушат. Накрая слагаме подправките и изсипваме в сача или гювеча - каквото имате. Добавяме виното и водата и поставяме в студена фурна на 200 градуса, докато се запече.

Да ви е сладко!

2 коментара:

  1. Траянче,
    когато правя на село сач на открит огън поставям последователно продуктите направо в загретия сач да се запържват и задушават.Но в града пека сача във фурната и задушавам продуктите отделно точно като теб.Много вкусно и красиво ястие се е получило.
    Честит празник днес, Андреевден ! Честито на всички именници !Да са живи и здрави !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Мазничко и вкусно, както го обичам :)

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)