Много обичам всичко рибно. Попадна ми намалена норвежка сьомга и въобще не се поколебах да я взема. Няма точни количества на продуктите, зависи колко брускети искате да направите. От посочените на мен ми излязоха 10 броя.
Продукти:
50 гр. пушена сьомга
3-4 с.л. зехтин или олио
1 скилидка чесън
1 домат
1 малка краставица
1 пълнозърнеста или обикновена франзела
Шепа каперси или маслини
Сол, черен пипер
Приготвяне:
Нарежете диагонално еднакви филийки от франзелата. Поръсете ги със зехтина. Изпечете ги на грила или във фурната до златисто. Извадете ги и още топли ги натъркайте с отрязана скилидка чесън. В единия вариант аз нарязах сьомгата на ивици, сложих я отгоре и гарнирах с лимон и каперси. В другия направих салца.
Ситно нарязани на кубчета домати и краставици, сол, черен пипер и каперси или маслини, плюс нарязана на ситно сьомга. Може да сложите магданоз, но аз не го ям суров :) И това е. Каперсите само така от буркана никак не ми харесват, но съчетани с риба и брускета са убиец. Има различни варианти. Може да намажете с майонеза, с крема сирене, с хайвер и отгоре да подредите сьомгата. Ами това е!
Да ви е сладко!
Траянче,
ОтговорИзтриванесестра ми е любител на подобни брускети и ги прави в различни варианти.Удобни са и за различни почерпки.Стават много вкусни и не на последно място много красиви.
Твоите също са чудесни.Поздрави и весело лято !
Ммммм....натъркани с чесън и сьомга....страхотия :)
ОтговорИзтриванеЕха, Траянче, брускетите са трепач. Много ми допаднаха. Поздрави!
ОтговорИзтриванеО, и аз се присъединявам тук, към тези чудни брускети!
ОтговорИзтриванеАз сьомга не долюбвам, но маринована обичам.