понеделник, 19 юни 2017 г.

Солен кекс




В последните седмици, да не кажа месеци, такова надбягване с времето пада, че кухнята направо плаче да се сготви в нея. Не стигат служебните ангажименти/ всеки от тях обаче уникално преживяване/, ами и почна културна Стара Загора. То не са филмови фестивали, джаз, опера и не знам какво още, та общо-взето се връщам по нощите, без въобще да съм се прибирала от сутринта. Соленият кекс на Ивана ми дойде точно навреме в един половин час, в който трябваше да се преоблека, че и да наготвя:) Храна точно от типа "Опразни хладилник", то не че нещо имаше в него де, ама все пак се намери. 

Продукти:

300 гр. брашно
3 яйца
130 мл. вода
50мл. олио/зехтин
1 бакпулвер
100 гр. сирене
50гр. кашкавал
100 гр. колбас
1 домат
сол, черен пипер

Приготвяне:

Яйцата се разбиват с водата и олиото с тел. Пресятото с бакпулвер брашно се добавя. Слагат се нарязаните на кубчета колбас, сирене и кашкавал. Подправя се с пипер и сол. Доматът се нарязва на кръгчета. Готовата смес се изсипва в застлана с хартия малка правоъгълна тавичка и разстила равномерно. С леко натискане се нареждат доматите. Печем на 180 градуса до златисто.


Да ви е сладко!



3 коментара:

  1. Кексът е чудесен, готви за по един час и се забавлявай навън :) :)

    ОтговорИзтриване
  2. Траянче,
    времето вече е топло и чудесно за разходки навън.Солените кексове са чудесни и много бързи за приготвяне.А този е интересен и красив.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. И аз ги харесвам много, за закуска, за вечеря, за хапване по всяко време. Чудесен е този. Поздрави, Траянче!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)