понеделник, 13 март 2017 г.

Талиатели със сос Болонезе и кюфтенца

Много  обичаме италианска кухня. Сега продължавам с вариациите. Този път с кюфтенца и сос Болонезе.



Продукти:

1 пакет Талиатели
200 гр. пармезан
300 гр. кайма
1 филия хляб
1 скилидка чесън
1 глава лук
1 яйце
сол, черен,червен пипер, чубрица

400гр. доматен сок
200 мл. вода
1 глава лук
1 морков
1-2 скилидки чесън
босилек, сол, олио, черен пипер, риган

Приготвяне:

Първо направете кюфтенцата, за да поизстинат. Накиснете хляба в студена вода и отцедете. Смесете каймата с хляба, подправките, ситнонарязаните лук и чесън, яйцето. Направете малки кюфтенца, оваляйте ги в брашно. Отделно запържете лук, чесън и и ситно нарязан или настърган морков малко мазнина. Добавете кюфтенцата, леко ги запържете за няколко минути, добавете водата и доматения сок. Оставете на тих огън около 30-40- минути. Накрая сложете подправките.

Сложете около 2 литра вода да заври и сварете пастата за около 8 минути или по указаното време на опаковката. Отцедете и поднесете с готовия сос и пармезан.

Да ви е сладко!

3 коментара:

  1. Траянче,
    правила съм спагети по този начин, но каймата я раздробявам, не съм правила кюфтенца.Интересно и вкусно.Но телиатели не съм пробвала да приготвя.Нямам и такава машинка.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотни ! Ще се наканя и аз да ги направя май :-)

    ОтговорИзтриване
  3. Разкош ... предложение за ценители, Траянче!
    Благодаря за чудесната идея и поздрави за теб.

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)